ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 26 липня 2024 15:00

На вiдновленнi їдальнi лiцею в селi Iванiвка проводять внутрiшнi роботи

Їдальня Iванiвського лiцею, що на Чернiгiвщинi, зазнала руйнувань на початку повномасштабного вторгнення. Тодi громади, що оточують Чернiгiв, опинилися в епiцентрi танкових та артилерiйських боїв, ворог узяв мiсто в оточення i намагався пробити оборону. Село Iванiвка знаходиться на самому пiдходi до Чернiгова, тому багато будинкiв та об'єктiв соцiальної iнфраструктури в ньому сильно постраждали. Лiцей - один iз них. Ударною хвилею та уламками снарядiв були пошкодженi несучi стiни їдальнi, огороджувальнi конструкцiї, вiкна та дах.

Пiсля звiльнення областi бiльшiсть мiсцевих жителiв повернулася додому з малечею. В Iванiвському лiцеї навчаються дiти i iз самої Iванiвки, i з навколишнiх сiл, у тому числi - iз сусiднього Ягiдного. Там у шкiльному пiдвалi ворог тримав у заручниках близько 370 людей. Навчання в школi вирiшили не вiдновлювати, адже мешканцi Ягiдного хочуть перетворити примiщення на музей-меморiал.
Ще у 2023 р. в їдальнi лiцею звели стiни та дах будiвлi. Наразi активно працюють всерединi. Завершують зведення внутрiшнiх стiн усiх примiщень їдальнi, влаштовують пiдлогу та проводять внутрiшнi комунiкацiї будiвлi. Уже найближчим часом розпочнеться оздоблення фасаду.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiсля вiдбудови площа їдальнi буде втричi бiльшою - 416 кв. м. Згiдно з проєктом, тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, вбиральнi та обiдня зала на 60 мiсць. Також влаштують кухню та мийну з технологiчними зонами, технiчне примiщення для персоналу, склади для продуктiв та комору для iнвентарю та посуду. Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту, iз новою системою опалення, вентиляцiї, водопостачання, електропостачання та освiтлення.
Також врахували потреби маломобiльних груп населення при вiдбудовi - встановлять пандус.

Прочитано 18 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: