Неділя, 18 серпня 2024 13:00

Тернопiль переобладнує шкiльний тир в укриття

Протягом останнiх рокiв пiдвальнi примiщення ТЗОШ №24: тир, тепловузол, пiдвальнi примiщення головного корпусу школи - були затопленi грунтовими водами. Оглядовi колодязi навколо примiщень школи заповненi грунтовими водами, вода в яких стояча, вiдтоку не спостерiгається.

У 2023 р. з мiсцевого бюджету було видiлено кошти на виконання робiт з водопониження грунтових вод. ПАТ "Тернопiльводпроєкт" розроблено проєктну документацiю "Капiтальний ремонт системи водопониження грунтових вод на дiлянцi розташування ЗОШ №24 I-III ступенiв по вул. Живова в м. Тернополi". Фiлiєю ДП "Укрдержбудекспертиза" у Тернопiльськiй областi здiйснено її експертну оцiнку. Загальна кошторисна вартiсть робiт становила 3415000,766 грн. На проведення даних робiт було оголошено тендер у системi Prozorro, однак нiхто не запропонував свої послуги.
Пiд час вiйськових дiй заклади освiти в Українi працюють у нових для себе вимогах щодо безпечного освiтнього середовища. Школа №24 є найбiльшою школою у мiстi, де навчається 1500 дiтей, а наявне укриття може одночасно вмiстити тiльки 400 осiб. Враховуючи зазначену ситуацiю, було вирiшено провести реконструкцiю iснуючого тиру у школi в ще одне укриття. Оскiльки тир пiдтоплений, перепрофiлювати його без водовiдведення грунтових вод неможливо.
ФОП Лемак О.Ю. розробив проєктно-кошторисну документацiю "Реконструкцiя тиру iз облаштуванням споруди подвiйного призначення iз захисними властивостями протирадiацiйного укриття ТЗОШ №24 Тернопiльської мiської ради Тернопiльської областi за адресою: вул. Торговиця, 30, м. Тернопiль", у якiй об'єднав роботи по водовiдведенню грунтових вод та облаштуванню укриття.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вiдкритi торги на проведення цих торгiв було оголошено у системi Prozorro. Участь у тендерi могли взяти будь-якi суб'єкти господарювання, проте документи подав лише один учасник - ТОВ "Тернопiльбуд", яке за результатами торгiв було визначене переможцем.Даний проєкт планується реалiзувати у 2024-2025 рр. на умовах спiвфiнансування з державного бюджету i бюджету Тернопiльської мiської територiальної громади.

Медіа

Прочитано 29 разів