ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 18 серпня 2024 11:00

Кропивницькiй розробив програму озеленення

Депутати Кропивницької мiської ради затвердили Програму створення та використання зелених насаджень на територiї Кропивницької мiської територiальної громади на 2024-2027 рр. на XXIV засiданнi дев'ятої сесiї мiської ради.

Програму розробив департамент мiстобудування та земельних ресурсiв Кропивницької мiської ради. Про неї депутатам доповiв директор департаменту Олег Лунгол.
"Даний проєкт рiшення пiдготовлений з метою реалiзацiї завдань та заходiв програми за рахунок коштiв спецiального фонду бюджету територiальної громади (цiльовий фонд соцiально-економiчного розвитку Кропивницької мiської територiальної громади) та загального фонду бюджету мiської територiальної громади. Всього планується використати 32,7 млн грн., в тому числi: у 2024 р. - 2,7 млн. грн., а у 2025-2027 рр. - по 10 млн. грн. У результатi виконання програми передбачається виконання завдань та заходiв, якi враховують видалення аварiйних та незадовiльних дерев, корчування пнiв, пiдготовка мiсць для озеленення, висадження та утримання зелених насаджень протягом весняно-лiтнього перiоду, взяття їх на баланс балансоутримувачем для подальшого утримання та догляду на територiї Кропивницької мiської територiальної громади на об'єктах Лiсопарк "Сосновий", Гай Десантникiв, сквер "Першого Єлисаветградського трамвая", сквер Праведникiв народiв свiту, частина територiї парку "Захисникiв правопорядку" по вулицi Вокзальнiй, а також часткове озеленення вулиць Євгена Чикаленка, проспекту Унiверситетського та iнших", - повiдомив Олег Лунгол.
За словами посадовця, об'єкти, якi пропонуються для створення i використання зелених насаджень, орiєнтовно передбачають посадковий матерiал: клен гостролистий Крiмсон Сентри, магнолiя, гiнкго бiлоба, робiнiя, клен кулеподiбний, катальпа, павловнiя, тюльпанове дерево, глiцинiя, в'яз плакучий, слива Пiсардi, бобовник, сосна, ялина, рiзновиднiсть барбарису Тунберга, ялiвець тамариксовий, ялiвець cкельний, вейгелла, кизильник горизонтальний, кизильник блискучий, гiбiскус, клiматiс, рiзновиднiсть спiреї, рiзновиднiсть гортензiї, рiзновиднiсть вереса, рiзновиднiсть пiраканти та iншi декоративнi зеленi насадження.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, програма передбачає часткове озеленення вулиць зеленими насадженнями стiйкими до загазованостi та запиленостi, породами дерев (рiзновиднiсть клен гостролистий i срiблястий, липа дрiбнолиста i широколиста та iншi), хвойнi найменш стiйкi в складних екологiчних умовах. Пропозицiї враховують посадковий матерiал хвойних, листяних порiд дерев та чагарникiв розсадникiв iз закритою кореневою системою (Полтавської та Черкаської областей) та лiсових господарств Кiровоградської областi, а також наявний посадковий матерiал дерев та кущiв комунального пiдприємства "Благоустрiй" Кропивницької мiської ради.
"Враховуючи Закон України "Про благоустрiй населених пунктiв", де визначено, що на об'єктах благоустрою забороняється самовiльно створювати, пошкоджувати або знищувати газони, самовiльно висаджувати та знищувати дерева та кущi, данi пропозицiї пройдуть погодження балансоутримувачiв комунiкацiйних мереж водо-, теплопостачання та водовiдведення, телекомунiкацiйних i кабельних електромереж", - уточнив Олег Лунгол.
Депутати затвердили програму створення i використання зелених насаджень на територiї Кропивницької мiської територiальної громади на 2024-2027 рр. одноголосно.

Прочитано 165 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: