Субота, 24 серпня 2024 10:00

Меморiал 9/11 допоможе з меморiалом у Бучi

У Бучi оголосили архiтектурний конкурс на проєкт меморiалу на територiї Храму Святого Апостола Андрiя Первозванного та Усiх Святих. Про це повiдомив мер Бучi Анатолiй Федорук.

Це мiсце - символ звiрств армiї країни-окупанта. Саме на територiї храму, у братськiй могилi, було поховано 116 бучанцiв, якi загинули вiд обстрiлiв, страт i навмисних вбивств росiйських вiйськ пiд час окупацiї, повiдомляє Property Times.
"Пiд час мого робочого вiзиту до США цього року вiдбулася плiдна зустрiч з докторкою Елiзабет Л. Хiллман, президенткою i головною виконавчою директоркою Нацiонального меморiалу i музею 9/11 у Нью-Йорку, та її командою. Безперечно, це фахiвцi свiтового рiвня у створеннi меморiалiв. Сьогоднi ми пiдписали онлайн-угоду про спiвпрацю мiж нашим мiстом та Меморiалом 9/11. Музей сприятиме поширенню iнформацiї про конкурс для залучення найкращих фахiвцiв, консультуватиме розробку цього проєкту та надаватиме пiдтримку в його реалiзацiї", - заявив Федорук.
Реєстрацiя триватиме до 22 жовтня, а проєктнi пропозицiї прийматимуться до 20 лютого 2025 р.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiсля реєстрацiї всi учасники отримають топографiчний план дiлянки, а також технiчнi робочi файли, пов'язанi з мiсцем розташування меморiального комплексу.
"Надалi весь процес супроводжуватимуть квалiфiкованi спецiалiсти з Бучанської мiської ради. Згодом - найкращий проєкт буде обговорено на громадських слуханнях та обрано для реалiзацiї. Усе - згiдно з чинним законодавством", - поiнформували у Бучанськiй мiськiй радi.

Медіа

Прочитано 26 разів