ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 23 серпня 2024 15:00

У Днiпропетровськiй областi фiзичнi особи сплатили 72 млн. грн. за нерухоме майно

В умовах воєнного стану особливої актуальностi набрала плiдна спiвпраця та спiльна робота мiж Днiпровською мiською радою в особi департаменту по роботi з доходами мiсцевого бюджету Днiпровської мiської та Головним управлiнням Державної податкової служби у Днiпропетровськiй областi (ГУ ДПС у Днiпропетровськiй областi).

Зокрема, на засiданнях постiйно дiючої робочої групи з питання збiльшення надходжень до бюджету Днiпровської мiської територiальної громади обговорюються питання надходження до бюджету мiсцевих податкiв та зборiв, своєчасне їх нарахування, шляхи залучення до оподаткування суб'єктiв, що ухиляються вiд сплати податкiв.
Одним iз джерел наповнення мiсцевого бюджету є сплата фiзичними особами податку на нерухоме майно, вiдмiнне вiд земельної дiлянки.
Департаментом згiдно функцiональних повноважень з метою максимального наповнення мiсцевого бюджету виявляються суб'єкти, що ухиляються вiд сплати податку на нерухоме майно, вiдмiнне вiд земельної дiлянки, якi є власниками житлової та/або нежитлової нерухомостi, що пiдлягає оподаткуванню вищевказаним податком. Виявлений перелiк таких суб'єктiв направляється до ГУ ДПС у Днiпропетровськiй областi для подальшого залучення їх до оподаткування.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, так, у 2023 р. ГУ ДПС у Днiпропетровськiй областi нараховано податку на нерухоме майно, вiдмiнне вiд земельної дiлянки, на загальну суму 141,3 млн. грн. по 7701 фiзичнiй особi, в тому числi:
- за житлову нерухомiсть - 73,3 млн. грн. по 5495 фiзичних особах;
- за нежитлову нерухомiсть - 68 млн. грн. по 2206 фiзичних особах.
Iз нарахованих сум податку фактично сплачено 95,9 млн. грн. 4521 фiзичною особою, в тому числi:
- за житлову нерухомiсть - 48,5 млн. грн. 3036 фiзичними особами;
- за нежитлову нерухомiсть - 47,4 млн. грн. 1485 фiзичними особами.
Тодi як у 2024 р. станом 1 серпня ГУ ДПС у Днiпропетровськiй областi по м. Днiпру сформовано та направлено 44962 податкових повiдомлення рiшення на сплату податку на нерухоме майно, вiдмiнне вiд земельної дiлянки, фiзичними особами на загальну суму 220,7 млн. грн., iз яких нараховано 135,6 млн. грн., в тому числi;
- за житлову нерухомiсть - 83,1 млн. грн. по 6437 фiзичних особах;
- за нежитлову нерухомiсть - 52,5 млн. грн. по 2381 фiзичнiй особi.
Фактично сплачено до бюджету Днiпровської територiальної громади 3649 фiзичними особами на загальну суму 72,5 млн. грн., в тому числi:
- за житлову нерухомiсть - 41,1 млн. грн. 2478 фiзичними особами;
- за нежитлову нерухомiсть - 31,4 млн. грн. 1171 фiзичною особою.
Звичайно облiковуються значнi суми податкового боргу по цьому податку, що призводить до внесення податковим органом майна боржника до податкової застави та реєстрацiї її у вiдповiдному державному реєстрi обтяжень рухомого та нерухомого майна.
Департаментом також проводиться робота з боржниками шляхом iнформування i роз'яснення можливих наслiдкiв несплати податкового боргу та проведення робочих нарад з питань погашення податкового боргу по мiсцевих податках, на якi безпосередньо запрошуються платники податкiв - боржники.
Протягом року направлено 733 листа громадянам, у яких значнi суми заборгованостi по податку на нерухоме майно, вiдмiнне вiд земельної дiлянки. В результатi проведених заходiв фiзичними особами-боржниками у поточному роцi сплачено податкового боргу по податку на нерухоме майно, вiдмiнне вiд земельної дiлянки, 5,3 млн. грн.

Прочитано 18 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: