П'ятниця, 06 вересня 2024 12:00

Зруйнованi росiйськими ракетами iсторичнi кам'яницi у Львовi вiдбудують

Росiя 4 вересня цинiчно атакувала Україну, у тому числi й центр Львова. Окупанти пошкодили щонайменше 7 пам'яток архiтектури мiсцевого значення (кам'яницi). Польський прем'єр-мiнiстр Дональд Туск заявив, що Польща допоможе Львову.

"Львiв потребує допомоги! Цiллю атаки росiян був центр мiста. Багато iсторичних будiвель мiста зазнали пошкоджень. Польща готова допомогти в їх вiдбудовi", - написав прем'єр-мiнiстр Польщi.
4 вересня Максим Козицький уточнив, що пошкоджено понад 150 будiвель. За його словами, ворог пошкодив щонайменше 7 iсторичних об'єктiв. Зокрема, на вулицях Коновальця та Кокорудза, повiдомляє Property Times.
"Усi будинки розташованi в iсторичному ареалi та буфернiй зонi ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрi нерухомих пам'яток України", - пояснив очiльник ОВА.
Вiн додав, що комiсiя з представникiв органiв охорони культурної спадщини мiста та областi почне працювати на об'єктах i складати акти обстеження, коли екстренi служби нададуть туди доступ.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, також Максим Козицький запевнив, що вони скерують з резервного фонду обласного бюджету 30 млн. грн. на подолання наслiдкiв атаки ворога по Львову.

Медіа

Прочитано 32 разів