П'ятниця, 04 жовтня 2024 15:00

Пункт пропуску у Чернiвецькiй областi готують до модернiзацiї

Програма Connecting Europe Facility (CEF) - один iз ключових фiнансових iнструментiв Євросоюзу для розвитку iнфраструктури у Європi. У межах програми разом з Польщею, Угорщиною та Румунiєю Ураїна покращує пропускну спроможнiсть пунктiв пропуску з країнами-членами ЄС.

Частина програми CEF - модернiзацiя пункту пропуску "Порубне - Сiрет". За проєктом додадуть чотири смуги на виїздi для вантажних автомобiлiв та доповнять розширення системою зважування для забезпечення швидкого та точного оброблення транспорту.
"Порубне - Сiрет" - ключовий пункт пропуску Буковини на кордонi з Румунiєю. Вiн є критично важливим для експорту агропродукцiї та товарiв та для ввезення гуманiтарної допомоги й вiйськового спорядження, адже через "Порубне - Сiрет" проходить маршрут до основних портiв на пiвднi Європи. Збiльшення пропускної здатностi вантажної частини дiлянки є прiоритетом
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у найближчi тижнi оголосять вiдкритий тендер на комплексне технiко-економiчне обiрунтування та проєктну документацiю. Пiдготовчi роботи проводять в тiснiй координацiї з митними та прикордонними органами.
Цей проєкт - яскраве свiдченням спiльних зусиль мiж європейськими iнституцiями та мiсцевими органами влади, спрямованих на активiзацiю транскордонної торгiвлi та змiцнення економiчних зв'язкiв мiж Україною, Румунiєю та ЄС.

Медіа

Прочитано 24 разів