ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 04 жовтня 2024 15:00

Пункт пропуску у Чернiвецькiй областi готують до модернiзацiї

Програма Connecting Europe Facility (CEF) - один iз ключових фiнансових iнструментiв Євросоюзу для розвитку iнфраструктури у Європi. У межах програми разом з Польщею, Угорщиною та Румунiєю Ураїна покращує пропускну спроможнiсть пунктiв пропуску з країнами-членами ЄС.

Частина програми CEF - модернiзацiя пункту пропуску "Порубне - Сiрет". За проєктом додадуть чотири смуги на виїздi для вантажних автомобiлiв та доповнять розширення системою зважування для забезпечення швидкого та точного оброблення транспорту.
"Порубне - Сiрет" - ключовий пункт пропуску Буковини на кордонi з Румунiєю. Вiн є критично важливим для експорту агропродукцiї та товарiв та для ввезення гуманiтарної допомоги й вiйськового спорядження, адже через "Порубне - Сiрет" проходить маршрут до основних портiв на пiвднi Європи. Збiльшення пропускної здатностi вантажної частини дiлянки є прiоритетом
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у найближчi тижнi оголосять вiдкритий тендер на комплексне технiко-економiчне обiрунтування та проєктну документацiю. Пiдготовчi роботи проводять в тiснiй координацiї з митними та прикордонними органами.
Цей проєкт - яскраве свiдченням спiльних зусиль мiж європейськими iнституцiями та мiсцевими органами влади, спрямованих на активiзацiю транскордонної торгiвлi та змiцнення економiчних зв'язкiв мiж Україною, Румунiєю та ЄС.

Прочитано 16 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: