Вівторок, 06 серпня 2024 12:00

Об'єкти соцiальної iнфраструктури Київщини зекономлять на тепловiй енергiї

На Київщинi вже укладено 10 ЕСКО-договорiв для реалiзацiї проєктiв з енергоефективностi. Їх загальна сума - 155 млн. грн. Про це пiд час брифiнгу повiдомив начальник Київської обласної вiйськової адмiнiстрацiї Руслан Кравченко.

"6 проєктiв передбачають термомодернiзацiю об'єктiв соцiальної iнфраструктури. Середньорiчна економiя теплової енергiї буде становити 60%. Ще 4 проєкти стосуються встановлення сонячних електростанцiй на iнфраструктурних об'єктах у Яготинi, Броварах та Вишгородi. Середньорiчна економiя електричної енергiї сягатиме 18%", - наголосив Руслан Кравченко.
Крiм того, додав вiн, наразi оголошено 5 тендерiв iз закупiвлi енергосервiсу у Вишгородi, Боярцi, Фастовi та проводиться робота щодо залучення громад до укладання нових ЕСКО-контрактiв. Додатково опрацьовується ще близько 20 потенцiйних локацiй для встановлення сонячних електростанцiй, повiдомляє Property Times.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, також КОДА спiльно з територiальними громадами областi вже попередньо визначили мiсця встановлення дахових сонячних електростанцiй у закладах бюджетної сфери та на об'єктах житлово-комунального господарства. Зокрема, у Васильковi, Боярцi, селищi Дослiдницьке, Вишневому, Бiлiй Церквi, селищi Глеваха. Наразi вивчаються технiчнi можливостi монтажу та пiдключення.
Руслан Кравченко також нагадав, що найближчим часом на Київщинi планується встановити 19 когенерацiйних установок загальною потужнiстю понад 50 МВт у громадах Броварського, Бучанського та Вишгородського районiв. В планах також встановлення у низцi громад Київщини компактних газових теплоелектростанцiй для об'єктiв освiти, медицини та соцзахисту.
"Вже сьогоднi на Київщинi реалiзовуємо комплекс заходiв, щоб попри всi виклики люди були з теплом, свiтлом та водою взимку. Часу мало. Тому всi заходи мають бути оперативними. Працюємо над встановленням сонячних електростанцiй, когенерацiйних установок, генераторiв та iнших джерел альтернативного живлення", - наголосив начальник КОВА.

Медіа

Прочитано 24 разів