ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 07 серпня 2024 16:00

Львiвськi ОСББ закликають утеплювати фасад та дах

Фонд енергоефективностi вiдновив прийом заявок за спрощеною процедурою по пакету "Б" програми "Енергодiм". Вiдтак ОСББ можуть отримати до 70% гранту вiд цього фонду на утеплення фасаду та даху. А це дасть змогу обєднанню спiввласникiв економити до 50% енергiї. Тож Львiвський мiський вiддiл супроводу ОСББ департаменту житлового господарства та iнфраструктури закликає охочих ставати учасниками програм Фонду енергоефективностi.

Вiдповiдно до вимог, якi нещодавно спростили, учасники пакету "Б" програми "Енергодiм" мають забезпечити виконання чотирьох заходiв з метою покращення енергоефективностi свого будинку (будинкiв): два обов'язкових i два на вибiр. Серед обов'язкових заходiв ОСББ може вибрати один або реалiзувати обидва, зокрема, це утеплення стiн та утеплення дахiв. Серед необов'язкових - учасники можуть замiнити вiконнi та балконнi блоки у мiсцях загального користування i замiнити зовнiшнi дверi або облаштувати тамбур зовнiшнього входу.
"Утiм, є важлива умова. Учасниками пакету "Б" програми можуть стати лише тi ОСББ, якi вже реалiзували обов'язковi заходи пакету "А", зокрема, мають встановлений IТП та тепловий лiчильник (за винятком тих будинкiв, де вiдсутнє центральне опалення, тому цi заходи фiзично неможливi i це пiдтверджено енергоаудитором). Крiм того, ОСББ можуть отримати аванс гранту на будiвельнi роботи у розмiрi 30% вiд вартостi будiвельних робiт, але не бiльше нiж 4,2 млн. грн. Загальний розмiр гранту для одного будинку становитиме 70% вiд вартостi проєкту, але не бiльше 10 млн. грн. Термiн реалiзацiї проєктiв становитиме 9 мiсяцiв з можливiстю продовження ще на пiвроку, до 30 червня 2025 р.", - розтлумачують у вiддiлу супроводу ОСББ.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, за спрощеним варiантом пакету "Б" ОСББ можуть розраховувати на часткову компенсацiю витрат за розробку проєктної документацiї та її експертизу, технiчний та авторський нагляди, професiйний супровiд проєкту тощо.

Прочитано 20 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: