Середа, 21 серпня 2024 15:00

На Хрещатику зведуть офiсно-готельний комплекс

Державна iнспекцiя архiтектури та мiстобудування видала дозвiл на будiвництво офiсно-готельного комплексу "Столичний" на Хрещатику. Про це повiдомляється в реєстрi будiвельної дiяльностi.

Замовником будiвництва є ТОВ "Грааль".
Бенефiцiари компанiї - Iгор Нiконов (KAN Development), Офер Керзнер (City Capital Group) i Олег Гавриляк, повiдомляє Property Times.
У 2003 р. Київська мiськадмiнiстрацiя визнала цю фiрму переможцем iнвестицiйного конкурсу на реконструкцiю Європейської площi з будiвництвом комплексу нежитлових примiщень i облаштуванням пiдземного простору пiд Хрещатиком (вiд Майдану до Європейської площi) i пiд вулицею Грушевського (вiд Європейської площi до будинку №4).
Центральним елементом проєкту реконструкцiї мало стати будiвництво хмарочоса - офiсно-готельного комплексу "Столичний" на кiлька десяткiв поверхiв. Цi плани призвели до протесту громадськостi, оскiльки земельна дiлянка розташована в межах iсторичного ареалу пам'ятки мiстобудування мiсцевого значення "Вулиця Хрещатик" i частково в межах буферної зони об'єкта ЮНЕСКО.
У 2021 р. Київська мiська рада проголосувала за поновлення "Граалю" договору оренди земельної дiлянки на вулицi Хрещатик, 5, i передання сусiдньої земельної дiлянки на вулицi Грушевського, 4б, пiд забудову.
Тодi депутатам показували передпроєктнi зображення, в яких про будiвництво хмарочоса вже не йшлося. На рендерах було показано проєкти будинкiв в один рiвень iз сусiднiми.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, планують два будинки на 10 поверхiв кожен.
Iнвестор також планує побудувати пiдземний паркiнг на 146 автомобiлiв.

Медіа

Прочитано 27 разів