ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 21 серпня 2024 17:00

"Лiга Сильних" допоможе облаштувати безбар'єрний простiр в закладах культури Києва

Експерти "Лiги Сильних" допомагатимуть Києву з облаштуванням безбар'єрного простору в закладах культури. Про це домовилися пiд час пiдписання меморандуму представники Департаменту культури КМДА та громадської спiлки "Лiга Сильних".

"В умовах повномасштабної вiйни доступнiсть культурних послуг - першочергове завдання для столичних закладiв культури. Оскiльки мистецтво допомагає ментально вiдновлюватися людям, зокрема внутрiшньо перемiщеним особам, ветеранам i тим, хто постраждав через агресiю росiї проти України. Спiвпраця з "Лiгою Сильних" дасть змогу проаналiзувати культурнi простори на доступнiсть. I вже за результатами монiторингу впровадити принципи безбар'єрностi в мистецьких закладах", - повiдомив директор Департаменту культури Сергiй Анжияк.
Вiн наголосив, що за умовами меморандуму громадська спiлка надаватиме консультативну та експертну пiдтримку в розвитку безбар'єрностi в столичних закладах культури.
"Безбар'єрнiсть - це не лише про комфорт для людей з iнвалiднiстю. Якiсно облаштованi об'єкти за принципом унiверсального дизайну полегшують життя багатьом - i людям з iнвалiднiстю, i батькам з дитячими вiзочками, i людям старшого вiку, i вагiтним жiнкам, i тим, хто має тимчасове порушення здоров'я. Тому впровадження ключових принципiв доступностi значно розширить можливостi киян та гостей мiста вiдвiдувати культурнi заходи", - прокоментувала виконавча директорка "Лiги Сильних" Дар'я Сидоренко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, також експерти "Лiги Сильних" оцiнять наявний рiвень доступностi столичних закладiв культури. Крiм того, вони надаватимуть консультацiї щодо принципiв безбар'єрностi пiд час розробки та реалiзацiї заходiв зi створення безбар'єрного простору.
"До вирiшення питання безбар'єрностi столиця пiдходить комплексно. Маємо створити комфортне та доступне середовище для всiх мiстян i гостей столицi: вiд дорiг та iнфраструктурних об'єктiв до освiтнiх i культурних закладiв. Так, всi департаменти КМДА впроваджують план заходiв на 2023-2024 рр. з реалiзацiї Нацiональної стратегiї зi створення безбар'єрного простору в Українi на перiод до 2030 р., затверджений київським мiським головою. У кожному структурному пiдроздiлi визначенi вiдповiдальнi, якi безпосередньо впроваджують принципи безбар'єрностi у тiй чи iншiй сферi", - зауважила заступниця голови КМДА зi здiйснення самоврядних повноважень та вiдповiдальна з питань безбар'єрностi в Києвi Марина Хонда.

Прочитано 21 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: