ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 21 серпня 2024 15:00

На Хрещатику зведуть офiсно-готельний комплекс

Державна iнспекцiя архiтектури та мiстобудування видала дозвiл на будiвництво офiсно-готельного комплексу "Столичний" на Хрещатику. Про це повiдомляється в реєстрi будiвельної дiяльностi.

Замовником будiвництва є ТОВ "Грааль".
Бенефiцiари компанiї - Iгор Нiконов (KAN Development), Офер Керзнер (City Capital Group) i Олег Гавриляк, повiдомляє Property Times.
У 2003 р. Київська мiськадмiнiстрацiя визнала цю фiрму переможцем iнвестицiйного конкурсу на реконструкцiю Європейської площi з будiвництвом комплексу нежитлових примiщень i облаштуванням пiдземного простору пiд Хрещатиком (вiд Майдану до Європейської площi) i пiд вулицею Грушевського (вiд Європейської площi до будинку №4).
Центральним елементом проєкту реконструкцiї мало стати будiвництво хмарочоса - офiсно-готельного комплексу "Столичний" на кiлька десяткiв поверхiв. Цi плани призвели до протесту громадськостi, оскiльки земельна дiлянка розташована в межах iсторичного ареалу пам'ятки мiстобудування мiсцевого значення "Вулиця Хрещатик" i частково в межах буферної зони об'єкта ЮНЕСКО.
У 2021 р. Київська мiська рада проголосувала за поновлення "Граалю" договору оренди земельної дiлянки на вулицi Хрещатик, 5, i передання сусiдньої земельної дiлянки на вулицi Грушевського, 4б, пiд забудову.
Тодi депутатам показували передпроєктнi зображення, в яких про будiвництво хмарочоса вже не йшлося. На рендерах було показано проєкти будинкiв в один рiвень iз сусiднiми.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, планують два будинки на 10 поверхiв кожен.
Iнвестор також планує побудувати пiдземний паркiнг на 146 автомобiлiв.

Прочитано 22 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: