ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 09 березня 2024 12:00

Порядок аналiзу поточних цiн на матерiальнi ресурси в будiвництвi дорiг оновили

Агентство вiдновлення розробило новий порядок аналiзу поточних цiн на матерiальнi ресурси в будiвництвi дорiг i соцiальної iнфраструктури. 20 служб в регiонах вже користуються ним в роботi.

Проєкт нового порядку розробили в спiвпрацi i за пiдтримки Антикорупцiйної iнiцiативи ЄС. Потребу в нових пiдходах до цiноутворення команда виявила пiд час аналiзу корупцiйних ризикiв. Цей аналiз лежить в основi антикорупцiйної програми Агентства i Служб вiдновлення.
"Якiсть проєктно-кошторисної документацiї визначає успiх вiдбудови, i визначення цiни в кошторисах було геть не врегульованим. Тепер всi служби мають алгоритм для ефективного аналiзу цiн на матерiали i транспортування." - пояснює Валерiя Iванова, заступниця голови Агентства вiдновлення.
Ранiше процедури не було i аналiз цiн залежав вiд розсуду працiвникiв служб. Команди служб теж долучили до створення нового порядку, i пiсля обговорень, воркшопiв та доопрацювань його прийняли в роботу 20 Служб вiдновлення.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєкт документу вiдповiдає вимогам кошторисних норм України та мiстить:
- детальний алгоритм проведення монiторингу цiн, що враховує особливостi роботи працiвникiв Служб, зовнiшнiх пiдрядникiв, комiсiї з аналiзу цiн та iнших;
- перелiк обов'язкових джерел аналiзу та критерiї їх вiдбору;
- формулу розрахунку рекомендованої цiни;
- строки та порядок передачi результатiв монiторингу проєктувальнику.
"У найближчi роки держава стане найбiльшим замовником робiт з цивiльного будiвництва. Маємо побудувати прозору й пiдзвiтну систему управлiння проєктами вiдновлення, i єдина система монiторингу цiн в Агентствi та Службах вiдновлення покликана зробити саме це - унеможливити манiпуляцiї пiд час планування проєкту", - наголошує голова Агентства вiдновлення Мустафа Наєм.

Прочитано 131 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: