ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 01 лютого 2024 10:00

В Києвi вiдремонтували тисячу зношених лiфтiв

Столиця активно розвиває програми спiвфiнансування, що допомагають власникам житлових будинкiв спiльно з мiстом ефективно виконувати найбiльш необхiднi ремонтнi роботи або проєкти енергоефективностi. За останнi три роки в Києвi виконали ремонт або замiну понад тисячi лiфтiв, зокрема й за програмою спiвфiнансування. Про це в ефiрi радiо "Київ" розповiв заступник голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї Петро Пантелеєв.

Вiн зазначив, що за програмою спiвфiнансування умови участi мешканцiв бiльш нiж лояльнi: 95% фiнансування здiйснюється з мiського бюджету, i лише 5% збирають мешканцi. Адже, якщо йдеться i про замiну чи модернiзацiю лiфтiв, то це найбiльш дороговартiснi роботи порiвняно з iншими аспектами обслуговування чи ремонту в житловому будинку.
"Замiна лiфта - складний процес. Необхiдне проєктування, здiйснюється замiна обладнання лiфтової шахти, придбання цiлого комплексу конструкцiй та матерiалiв, виконується їхнiй монтаж тощо. Зазначу, що ми орiєнтуємось на українських, зокрема, київських виробникiв", - сказав заступник голови КМДА.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, Петро Пантелеєв зауважив, що в умовах вiйни обсяги ремонтiв досить обмеженi, утiм вони дозволяють стримати тенденцiю виходу з ладу найбiльш зношених пiдйомникiв.
"Тому i в цьому роцi ми продовжимо працювати над цим як за окремою цiльовою програмою, так i в межах програм спiвфiнансування. Це залишається прiоритетом, бо стосується i питання iнклюзiї, i питання безпеки", - пояснив Петро Пантелеєв.

Прочитано 165 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: