ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 16 лютого 2024 10:00

Київ не зупиняв капiтальнi ремонти та реконструкцiю об'єктiв ЖКГ минулого року

У 2023 р. за Програмою економiчного i соцiального розвитку мiста Києва на 2021-2023 рр. у сферi житлово-комунального господарства провели капiтальнi ремонти в житлових будинках, вiдремонтували мережi та асфальтове покриття прибудинкових територiй. Також продовжувались реконструкцiї, будiвництво та технiчне переоснащення низки iнфраструктурних об'єктiв галузi. Про це повiдомили в Департаментi економiки та iнвестицiй КМДА.

Так, минулого року в 262 житлових будинках столицi замiнили вiкна та дверi, бiльшiсть iз яких були пошкодженi внаслiдок повiтряних атак. Капiтально вiдремонтували електричнi мережi за 243 адресами, iнженернi мережi - за 144, покрiвлi - за 145. На 246 об'єктах житлового фонду мiста завершили реконструкцiю та модернiзацiю лiфтiв. Крiм того, за 90 адресами провели капремонти лiфтiв на умовах спiвфiнансування.
Впроваджено 135 енергоефективних проєктiв у 107 житлових будинках ОСББ/ЖБК за програмою спiвфiнансування "70х30". Зокрема, капiтально вiдремонтували внутрiшньобудинковi iнженернi мережi, утеплили фасади, в мiсцях загального користування замiнили вiкна та дверi на енергозберiгаючi, реконструювали тепловi пункти.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у межах виконання програми, торiк у столицi за рахунок мiського бюджету роботи з вiдновлення виконали в 10 багатоповерхiвках, що були значно пошкодженi внаслiдок ворожих атак росiйської федерацiї. Протягом 2022-2023 рр. мiсто вiдновило 21 такий будинок за бюджетнi кошти столицi.
Протягом 2023 р. вiдремонтованi 26 бюветних комплексiв та вiдновлене асфальтове покриття у 117 дворах i мiжквартальних проїздах. За 40 адресами встановленi пiдземнi контейнери для побутових вiдходiв. Капiтально вiдремонтованi близько 400 найпростiших укриттiв у житлових будинках та захисних споруд цивiльного захисту.
Завершенi роботи з реконструкцiї внутрiшнiх систем теплопостачання в 9 закладах освiти та 12 закладах охорони здоров'я для пiдключення дизельних пересувних котелень.
Крiм того, у минулому роцi продовжували роботи з будiвництва насосної станцiї першого пiдйому Бортницької станцiї аерацiї, а також реконструкцiї, технiчного переоснащення i рекультивацiї полiгону твердих побутових вiдходiв у с. Пiдгiрцi. Тривала модернiзацiя системи очищення димових газiв СП "Завод "Енергiя" КП "Київтеплоенерго".
Також торiк уклали 99 тристороннiх договорiв на придбання квартир для учасникiв АТО i членiв їхнiх сiмей на умовах 50/50 та iнших пiльгових категорiй громадян на умовах 70/30. Для забезпечення житлом дiтей-сирiт i дiтей, позбавлених батькiвського пiклування, придбано майновi права на 54 квартири. Для учасникiв бойових дiй i членiв їхнiх сiмей, сiмей загиблих, померлих учасникiв антитерористичної операцiї, захисникiв i захисниць України придбано майновi права на 624 квартири.

Прочитано 119 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: