ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 05 лютого 2024 14:00

Нiмеччина накриє металевим куполом пошкоджений росiянами корпус унiверситету в Дублянах

У Львiвському нацiональному унiверситетi природокористування у Дублянах тривають протиаварiйнi роботи на пошкодженому корпусi, який зазнав атаки росiйських дронiв 1 сiчня. Тут демонтують аварiйнi елементи, а для захисту вiд додаткового руйнування будiвлю тимчасово накриють металевим куполом, який невдовзi прибуде з Нiмеччини.

"Зараз будiвельники нашого комунального пiдприємства "Рембуд" демонтують аварiйнi елементи даху корпусу унiверситету, пошкодженi конструкцiї перекриття, а також частину цегляної кладки верхнього оглядового майданчика, збирають усе будiвельне смiття. Також уже демонтували дзвiн та механiзм годинника. Це роботи, з якими не можна чекати - їх потрiбно виконати, адже скоро вiзьмемося за монтаж металевого куполу - тимчасового перекриття, яке убезпечить будiвлю вiд ще бiльшого руйнування", - розповiв заступник мiського голови Львова з мiстобудування Любомир Зубач.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, оскiльки споруда зараз частково без даху, а там є дерев'яне перекриття i дуже багато елементiв, якi руйнуються вiд погодних умов, прийняли рiшення накрити її металевим каркасом, який убезпечить вiд потрапляння води i вологи, вiд замерзання i розтрiскування мурiв. Тож усi подальшi роботи вже виконуватимуть пiд цим каркасом.
"На корпус чекає реставрацiя. I якщо тривалий час будiвля не буде накритою, вона просто знищиться. А звичайне накриття брезентами зовсiм не рятує. Тому ми сконтактували з фiрмою, яка має такi металевi куполи, зробили замовлення, i накриття вже в дорозi до Дублян", - додав посадовець.
Вночi 1 сiчня росiяни атакували два об'єкти нацiональної пам'ятi у львiвськiй громадi. Це унiверситет у Дублянах, де 100 рокiв тому вчився Степан Бандера, та музей Романа Шухевича на Бiлогорщi. У Дублянах ударною хвилею вибило вiкна в гуртожитках, амбулаторiї, каплицi та у навколишнiх будинках, а у навчальних корпусах унiверситету було знищено покрiвлю та перекриття. Водночас на Бiлогорщi було повнiстю зруйновано музей Романа Шухевича, постраждало кiлька приватних будiвель.

Прочитано 211 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: