ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 03 квітня 2024 13:00

У Львовi вiдновив роботу дитячий садок, який постраждав вiд росiйської ракети

Дитячий садочок "Казка", який влiтку минулого року зазнав руйнувань внаслiдок ракетного удару, вiдсьогоднi вiдновив свою роботу. Обсяги руйнувань у цьому дошкiльному навчальному закладi були дуже суттєвими, тож вiн потребував капiтального ремонту.

15 серпня 2023 р. внаслiдок росiйського ракетного удару у Львовi було суттєво пошкоджено будiвлю дошкiльного закладу (ясла-садок) "Казка", його внутрiшнi примiщення, дах будiвлi, територiю та господарськi споруди.
Впродовж перших тижнiв комунальнi служби розчищали територiю i будiвлю навчального закладу вiд наслiдкiв ракетного удару та оцiнювали масштаби руйнувань, щоб скласти план вiдновлення садка.
У вереснi 2023 р. за рахунок коштiв благодiйної органiзацiї GEM (Global Empowerment Mission) у всiй будiвлi садочку замiнили 57 вiкон i бiльше 20 зовнiшнiх та внутрiшнiх дверей.
До кiнця 2023 р. провели повнiстю всi пiдготовчi роботи (демонтаж пошкоджених стiн, заливання стяжок, пiдготовчi роботи для вiдновлення покрiвлi), а впродовж сiчня-березня - вiдновлювальнi роботи.
"Цей садочок в нас найбiльше постраждав внаслiдок ворожого обстрiлу. Ракета влучила в 15 метрах вiд будiвлi садка, тому тут були вибитi всi вiкна, всi дверi, дуже сильно постраждала покрiвля, тому нам потрiбно було капiтально вiдремонтувати будiвлю. Найбiльше часу пiшло на вiдновлення перекриття, адже воно почало просiдати не одразу. Був великий проєкт, тому роботи тривали вiд серпня i дотепер", - розповiв Андрiй Закалюк, начальник управлiння освiти Львiвської мiської ради.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на вiдновлення дитячого садочку "Казка" з мiського бюджету було видiлено 12,3 млн. грн.
На сьогоднi садочок повнiстю вiдремонтували, i вiн вiдновив роботу. У дошкiльному закладi "Казка" працюють всi 6 груп, тож його можуть вiдвiдувати 140 дiтей, як це й було ранiше.
"Одна з груп на третьому поверсi постраждала найсильнiше: окрiм вибитих дверей i вiкон, знищених перегородок мiж кiмнатами, тут були найбiльшi трiщини в перекриттi. Станом на сьогоднi все вiдновлено, вiдремонтовано, закупленi новi меблi. Сьогоднi у стiни своєї "Казки" повернулися нашi дiтки, якi пiсля ракетного удару вiдвiдували iншi дошкiльнi навчальнi заклади в районi. Ми дуже радiємо, що наш садочок знову наповнений дитячим смiхом", - подiлилась директорка дитячого садочку Iрина Кирда.
Ще тривають роботи з вiдновлення прогулянкового iгрового майданчика, оскiльки роботи ускладненi погодними умовами, а також тим, що на мiсцi вирви пiсля ракетного удару постiйно осiдає грунт.

Прочитано 198 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: