ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 10 квітня 2024 13:00

По "єОселi" придбали вже 70 приватних будинкiв

Iз 30 сiчня громадяни можуть скористатися програмою "єОселя" для того, щоб придбати не тiльки квартири, а й приватнi будинки, таунхауси та дуплекси. За два мiсяцi цiєю можливiстю скористалися 70 сiмей.

Найбiльше iпотечних кредитiв для купiвлi приватних будинкiв i таунхаусiв видано у Київськiй областi - 26. По чотири кредитнi угоди укладено у Кiровоградськiй, Волинськiй та Львiвськiй областях. Крiм цього, за програмою власнi будинки купили в Закарпатськiй, Полтавськiй, Чернiвецькiй, Тернопiльськiй, Вiнницькiй, Днiпропетровськiй та Iвано-Франкiвськiй областях.
Бiльшiсть позичальникiв - представники окремих професiй, яким доступна iпотека пiд 3% рiчних. Також приватний будинок на Львiвщинi придбала родина переселенцiв. Одну iпотеку на власний дiм оформив ветеран пiд 7% рiчних.
Згаданi iпотечнi кредити на будинки українцi оформили в Ощадбанку, Укргазбанку, ПриватБанку, Укрексiмбанку та Sense Bank.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiд 7% рiчних можна обрати приватнi будинки площею 62,5 кв. м на одного плюс 21 кв. м на кожного наступного члена сiм'ї. Вимоги по датi введення в експлуатацiю будинкiв такi ж, як i для квартир:
- представникам окремих професiй (вiйськовослужбовцi ЗСУ за контрактом, вчителi, медики та науковцi) пiд 3% та ветеранам пiд 7% доступнi приватнi будинки до 10 рокiв в Києвi та обласних центрах, без обмежень в iнших населених пунктах;
- ВПО та iншим українцям пiд 7% доступнi приватнi будинки до 3 рокiв, незалежно вiд населеного пункту.
Важливою умовою для приватних будинкiв також є земля, на якiй вони розташованi. Для купiвлi по "єОселi" вона має належати виключно до земель житлової та громадської забудови. Дачнi та садовi будинки, розмiщенi на дачних i садових дiлянках, а також будинки, розмiщенi на земельних дiлянках с/г призначення, недоступнi для оформлення iпотеки.

Прочитано 224 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: