ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 06 травня 2024 12:00

Львiв повертає собi пам'ятку архiтектури

Львiвська обласна вiйськова адмiнiстрацiя судиться за розiрвання договору концесiї палацу Урбанських-Потоцьких у селi Тартакiв. Пiдприємець, який 14 рокiв тому взяв у концесiю зведену у XIX ст. будiвлю, погодився розiрвати договiр. Про це стало вiдомо з Єдиного державного реєстру судових рiшень.

Договiр з Iгорем Новосадом уклали ще у 2009 р. Згiдно з ним, пiдприємець з Волинi зобов'язувався вивести з аварiйного стану i ввести в експлуатацiю палац як туристично-вiдпочинковий центр, проте досi цього не зробив, повiдомляє Liga.
До суду в iнтересах ОВА звернулася Львiвська обласна прокуратура. Господарський суд Львiвської областi вiдкрив справу 19 березня.
Пiд час судового засiдання 30 квiтня представник Iгоря Новосада повiдомив, що той не заперечує проти розiрвання договору, який є предметом спору.
Суд вирiшив долучити до справи як третю сторону, що не має своїх вимог, Мiнiстерство культури i Департамент архiтектури i мiстобудування Львiвської ОВА.
Наступне засiдання у справi заплановане на 21 травня. Водночас в ухвалi суду сказано, що сторони можуть вирiшити питання у добровiльному порядку.
Тартакiвський палац є пам'яткою архiтектури нацiонального значення. Палац збудували наприкiнцi XIX ст. на руїнах замку Потоцьких. Довкола палацу на 5 га розташований парк XVIII ст., який є пам'яткою садово-паркового мистецтва мiсцевого значення.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiсля Другої свiтової вiйни у будiвлi палацу працювала школа. У 1996 р. палац постраждав вiд пожежi. З того часу будiвля перебуває в аварiйному станi.
Наприкiнцi грудня 2009 р. Львiвська обласна державна адмiнiстрацiя передала палац в концесiю на 49 рокiв пiдприємцю Iгорю Новосаду. Фонд держмайна зареєстрував концесiйну угоду в червнi 2010 р.
Ще у 2013 р. бiзнесмен заявляв про анулювання концесiйного договору. Юридично це питання вирiшується тiльки зараз.
З 2019 р. Тартакiвським палацом опiкується громада Сокальщини та БФ "Громада.UA". Там проводять щорiчний фестиваль "Тартакiв Фест".

Прочитано 179 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: