ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 22 травня 2024 12:00

У Луцьку вивчають доцiльнiсть перетворення занедбаного кiнотеатра на бiзнес-хаб

Колишнiй кiнотеатр "Батькiвщина" у Луцьку, який перебував у занедбаному станi, перетворять на багатофункцiональний простiр для бiзнесу. Фасад будiвлi вiдреставрують, зберiгши автентичнi елементи. Проєкт реалiзується коштом нiмецького уряду.

В оновленому будинку облаштують конференц-зали, кафе, офiсний простiр для пiдприємцiв та iвент-хол для проведення виставок, творчих вечорiв, навчань тощо. Простiр наповнять необхiдним обладнанням, меблями i технiкою. Також заплановане озеленення та облаштування прилеглої територiї.
Iнвестицiйний проєкт реалiзують у межах програми "Пiдтримка швидкого економiчного вiдновлення українських мунiципалiтетiв" у спiвпрацi з Програмою розвитку ООН в Українi та урядом Нiмеччини. Мiжнароднi донори видiлять 800 тис. євро, а Луцька мiськрада - 200 тис. євро, повiдомляє Property Times.
Проте на початку травня Волинська ОВА рекомендувала переглянути доцiльнiсть вiдновлення кiнотеатру за понад 51 млн. грн. Адже за результатами аналiзу тендера, опублiкованого на Prozorro, робоча група з монiторингу публiчних закупiвель висловила зауваження щодо обгрунтованостi таких робiт в умовах воєнного стану.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, розрахований на 650 мiсць кiнотеатр був спроєктований у 1937 р., ймовiрно архiтектором Тадеушем Карасiнським. Але вiдкрили його лише у 1941 р. з назвою "Бiльшовик", коли у мiстi вже панувала радянська влада.

Прочитано 130 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: