ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 28 лютого 2024 14:00

Вiд Львова вимагають 1,5 млн. грн. за демонтовану незаконну альтанку

У громади Львова хочуть вiдсудити майже 1,5 млн. грн. за демонтовану в iсторичному ареалi незаконну альтанку. Йдеться про самобуд на комунальнiй дiлянцi на вул. Тарнавського, 71, який, за рiшенням виконкому, було демонтовано ще у жовтнi 2020 р. Зараз у Галицькому районному судi слухають двi окремi справи про вiдшкодування збиткiв через демонтаж однiєї альтанки. Цiкаво, що одна заявниця оцiнила завдану шкоду у понад 800 тис. грн., а iнша - у понад 600 тис. грн. Про це повiдомили у юридичному департаментi ЛМР. Тодi як на момент демонтажу споруди, за iнформацiєю ЛКП "Рембуд", її оцiночна вартiсть була в десятки разiв нижчою.

Вiдтак, як наголошують юристи мiськради, кошторисна документацiя, яка долучена до матерiалiв справ, суттєво завищена.
"Альтанку, що була зведена без жодного дозволу в iсторичному ареалi Львова на землях комунальної власностi, демонтували ще у жовтнi 2020 р., вiдповiдно до рiшення виконкому. Для її будiвництва, як вбачається з iнформацiї ЛКП "Рембуд" та фотофiксацiї, використали звичайнi матерiали - цеглу, балки, пiнопласт. А через три роки двi заявницi - Галина Б. та Наталiя Г. - оцiнили цю альтанку у 841 тис. грн. та 632 тис. грн. вiдповiдно. Для прикладу, в кошторисних розрахунках позивачки вказали, що для зведення альтанки використовували гарячекатану арматурну сталь вартiстю 14,3 тис. грн., влаштували камiн-грубку вартiстю 22,4 тис. грн., камiннi дверцята за 15,3 тис. грн. Здiйснили утеплення фасаду мiнеральними плитами вартiстю 32 тис. грн. Також вказано про встановлення алюмiнiєвої розсувної конструкцiї Reynaers вартiстю 180,2 тис. грн. та склопакетiв за 211,1 тис. грн. тощо. Працiвники ЛКП "Рембуд" перевiрили цей кошторис i, на їх думку, бiльшiсть робiт i матерiалiв, якi зазначенi у документацiї, поданi з суттєво завищеною вартiстю. Або й взагалi не використовувались для такого виду робiт", - зазначили у юридичному департаментi ЛМР.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, найближче слухання у цiй справi призначене на 4 березня.
"Сподiваємося, що суд об'єктивно поставиться до розгляду вказаної справи та реально оцiнить вартiсть демонтованої альтанки; врахує те, що вона зводилася без належних дозвiльних документiв в iсторичному ареалi", - додали у юридичному департаментi мiськради.
Демонтаж альтанки здiйснили 9 жовтня 2020 р.

Прочитано 364 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: