ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 06 березня 2024 17:00

У Львовi вилазять проблеми iз незаконним зрiзом дерев

У Брюховичах забудовник самовільно зрізав понад 100 дерев на вул. Лікарській, 12. Зокрема, 37 – наприкінці січня, за які мав сплатити 200 тис. грн. штрафу. І ще близько 70 – днями. Незаконні дії зафіксували посадовці міськради, які 4 березня навідалися на цю локацію і почули шум бензопили. Про цей факт повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Посадовець зауважив, що дозвiл на оренду дiлянки забудовнику надала ще тодiшня селищна рада.
"Мова про комунальну дiлянку, яку орендує ТЗОВ "Iнтермiськбуд", а забудовує компанiя з символiчною назвою "Квiтка". Дозвiл на оренду цiй фiрмi надала ще Брюховицька селищна рада. А на будiвельнi роботи, якi нещодавно розпочалися, - Київ. Мiстобуди - теж з минулого", - зазначив Любомир Зубач.
Вiн розповiв, що приблизно мiсяць тому забудовник самовiльно зрiзав там 37 дерев, маючи дозвiл на зрiзку лише двох. Тодi було все зафiксовано, складено протоколи. Порушника оштрафували на 200 тис. грн.
"Забудовник не має документа, який би дозволяв вирiзати на мiськiй дiлянцi геть усi дерева. Попри це, пiд'їхавши на вул. Лiкарську до майбутнього житлового комплексу з голосною назвою "Пiд зорями", перше, що почули, - на дiлянцi активно рiзали бензопили. Недовго ми йшли на звук. I тут, як каже карний кодекс, всiх впiймали на гарячому. Частина робiтникiв рiзала сосни та граби. Дiаметром понад 60 см. Поруч - на купi розкрижованi дерева. А також - багаття! Так замiтали слiди. Все зафiльмували, зазнимкували, викликали полiцiю та склали вiдповiднi протоколи на керiвника ТЗОВ. Прикро вiд ситуацiї, бо цей забудовник точно знає: на дiлянцi комунальної власностi заборонено самовiльно зрiзати чи навiть кронувати дерева. Але власноруч зухвало перетворює свiй новий проєкт "Пiд зорями" на забудову, яка, може, й буде пiд зорями, але точно без дерев та iз суцiльними пеньками", - зазначив Любомир Зубач.
Як додали в департаментi мiської агломерацiї ЛМР, на мiсцi працював полiцейський офiцер громади та слiдчо-оперативна група Шевченкiвського вiддiлу полiцiї. В їхнiй компетенцiї вносити вiдомостi до єдиного реєстру досудових розслiдувань про кримiнальнi правопорушення.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, 5 березня на вул. Лiкарську, 12, виїхала комiсiя Адмiнiстративно-технiчного управлiння та управлiння екологiї та природних ресурсiв, яка визначитла точну кiлькiсть самовiльно зрiзаних дерев та завдану громадi шкоду.
"Загалом масштаби розданої землi у приватнi руки напередоднi створення Львiвської ОТГ та виданих поспiхом мiстобудiв у брюховицьких лiсах iз вiковими деревами сягають десяткiв i десяткiв гектарiв. I, прогнозую, "вилазити" всяке ще буде не один рiк", - зазначив Любомир Зубач.

Прочитано 298 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: