ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 22 травня 2024 13:00

У Львовi ОСББ та ЖБК надаватимуть гранти на встановлення сонячних електростанцiй

ОСББ мiста Львова можуть отримати грант на встановлення сонячних електростанцiй чи теплових насосiв, взявши участь у новiй програмi Фонду енергоефективностi "ГрiнДIМ".

Наглядова рада Фонду енергоефективностi цього мiсяця затвердила нову програму "ГрiнДIМ", спрямовану на стимулювання використання альтернативних джерел енергiї.
Вiдтак, мешканцi ОСББ можуть отримати компенсацiю у розмiрi 70% вартостi сонячної електростанцiї чи теплового насосу у межах програми. Цi рiшення дозволять спiввласникам багатоквартирних будинкiв економити на оплатi комунальних послуг та стати бiльш енергонезалежними в умовах вiдключень електроенергiї.
"Програму минулого тижня анонсував Фонд енергоефективностi та розпочав прийом заявок", - розповiдають у вiддiлi супроводу ОСББ, департаменту житлового господарства та iнфраструктури ЛМР.
Учасниками програми "ГрiнДIМ" можуть стати об'єднання спiввласникiв багатоквартирних будинкiв (ОСББ) та житлово-будiвельнi кооперативи (ЖБК).
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, гранична сума допомоги: 1 млн. грн. - на встановлення сонячних панелей (СЕС); 2 млн. грн. - на тепловi помпи (грунт, вода або повiтря (для опалення та гарячого водопостачання); 15 тис. грн. - на сертифiкацiю енергоефективностi будинку.

Прочитано 80 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: