ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 22 лютого 2019 11:20

Спальня – відпочиваємо і релаксуємо

Безсумнівно, кімната, у якій ми проводимо найбільше часу, – це спальня. Воно й не дивно, адже в середньому третину життя людини займає сон. Уже тому важливо, яка обстановка в цій кімнаті. Зазвичай, велике значення має навіть тимчасове місце ночівлі, а таке постійне місце відпочинку та сну, як спальня, й поготів! Адже вкрай важливо висипатися й, відповідно, мати здоровий сон, а тому така на перший погляд дрібничка, як добре продуманий інтер’єр спальні, є однією з передумов доброго самопочуття та гарного настрою.

Якщо ви задумали оновити інтер’єр спальні, то ось кілька порад, які допоможуть зробити її більш затишною та комфортною.

Кольорова гама

Оновлюючи інтер’єр спальні, насамперед, потрібно вирішити, у якій кольоровій гамі вона буде виконана. Причому важливо звернути увагу не лише на колірне рішення для стін, але й узяти до уваги те, у якому кольорі будуть виконані предмети умеблювання й текстилю та елементи декору. Основні кольори для спальні, які радять використовувати дизайнери, – це спокійні, ніжні пастельні кольори, такі як бежевий, блакитний, світло-зелений, блідо-жовтий, молочний, сірий, світло-коричневий, лавандовий. Світлі відтінки не лише сприятимуть релаксації, але й створюватимуть відчуття більшого простору.
Незамінний помічник під час фарбування стін і стель – плямовідпірна шовковисто-матова латексна фарба Śnieżka Platinium®Modern. Вона надзвичайно зручна та легка в застосуванні: не розбризкується під час нанесення, забезпечуючи відмінне покриття.

Спальня – відпочиваємо і релаксуємо

Особливістю виробу є його плямовідпірність, стійкість до миття та антистатичність (не притягує пилу), а також екологічність, що робить його чудовим варіантом для фарбування стін у спальні, а також в інших кімнатах і приміщеннях, які збирають пил.
Щоб кімната не здавалася одноманітною та нудною, не допускайте поширеної помилки в оформленні дизайну, підбираючи предмети текстилю відповідно до кольору стін. Однак важливо не забувати про гармонійне їх поєднання між собою, зокрема не останню роль у наданні інтер’єру спальні завершеності, а самій кімнаті – затишку відіграє вибір штор у тон покривала та подушок. Також за допомогою декоративних подушок і різних аксесуарів можна розставити акценти в інтер’єрі.

Зонування
Зазвичай спальня ділиться на 2–3 зони. Це – зона відпочинку з його величністю ліжком і – нерідко – приліжковою тумбочкою, зона зберігання речей (зокрема, одягу) та робоча зона. Щодо останнього, то виділення місця в спальні для домашнього офісу – часте явище у квартирах із невеликою площею. Хоча рекомендується за можливості відокремлювати зону відпочинку від робочої, оскільки може виникати дисгармонія, спричиняючи ускладненість розслаблення і, навпаки, введення в робочий ритм.

Мінімалізм у спальні

В облаштуванні спальні незалежно від її розмірів доцільно дотримуватися принципів мінімалізму та практичності. Не варто загромаджувати кімнату зайвими речами, так само як і перезавантажувати спокійну, спрямовану на релаксацію, кольорову гаму спальні рясними яскравими вкрапленнями.
У спальні повинні бути тільки найнеобхідніші меблі, а саме зручне ліжко (бажано з висувними шухлядами для збереження одягу), тумбочка або туалетний столик, невеликий комод чи шафа. У разі, якщо в спальні додатково планується робочий куточок, – компактний стіл. Однак такі речі, як великі крісла, стелаж чи шафа для книг, у спальні небажані. Перші – лише загромаджують простір, сковуючи рухи, а другі – збирають пил.

Спальня – відпочиваємо і релаксуємо

Щодо особистих речей, любих серцю дрібничок та аксесуарів, то тут краще також не зловживати простором. Вільне місце на комоді не означає, що він весь має бути всіяний «пам’ятними речами», гігієнічними засобами та іншим. Пам’ятайте: там, де панує неохайність і безлад, неможливий затишок, й на такому фоні навіть найелегантніші предмети текстилю й декору відходять у тінь. З метою підтримання атмосфери затишку й розслаблення потрібно подбати про систему зберігання одягу в шафі задля уникнення навалів одягу на ліжку та кріслі.

Візуальне збільшення простору

Оптично збільшити простір невеликої спальні допоможуть декілька нехитрих прийомів:

  • Дзеркала – це можуть довгі вертикальні дзеркала на дверях шафи або дзеркало над комодом чи туалетним столиком. Вони не лише додають простору кімнаті, але й є незмінним предметом оздоблення будь-якої кімнати. Проте небажано встановлювати його в межах видимості свого відображення з ліжка під час пробудження, оскільки це може викликати відчуття незатишку.
  • Великі вікна – особливо будуть доречні в кімнатах, вікна які виходять на західну сторону та в які проникає мало світла.
  • Світлі кольори – теж більше підходить для темних кімнат, вікна яких виходять на несонячну сторону.
  • Правильне штучне освітлення – насправді освітлення в спальні – річ індивідуальна, немає якогось єдиного ідеального способу освітлення в приватній частині дому. Бажано, щоб воно було м’яке, приглушене та не разило очі. Однак якщо у спальні облаштований робочий куточок, то воно має бути яскравішим. Загалом, необхідно використовувати кілька джерел штучного світла: точкові світильники, матовий абажур, настінні бра та лампи з можливістю регулювання інтенсивності світла.

 Вибираючи способи освітлення, умеблювання та, зрештою, стилю в інтер’єрі, головне, чим потрібно керуватись, – це те, що може принести конкретно вам затишок і відпочинок після важкого дня.

ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 2142 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: