ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 04 жовтня 2019 11:20

«Вдихаємо» природну теплоту у «холодний» бетон

Для первісної людини деревина була джерелом тепла, світла та засобом приготування їжі. Тільки-но людина освоїла елементарні прийоми обробки матеріалів, як сфера застосування деревини одразу значно розширилася. На довгі віки цей природний матеріал став основним конструкційним матеріалом.

Сучасні урбаністично-промислові тенденції витісняють деревину на другий план, надаючи перевагу «холодному» бетону, металу тощо. У багатьох випадках використання деревини у помешканнях зводять до мінімуму. Уже не рідкістю є житло, в якому немає жодного предмету із деревини – усе із пластику, бетону та інших штучних матеріалів. Ці матеріали (якщо вони якісні) володіють хорошими експлуатаційними характеристиками й у деяких випадках мають більший термін експлуатації. Проте їм ніколи не здобути такої важливої характеристики, як природне походження, що своєю чергою наділяє деревину теплотою, неповторністю декоративного оздоблення, екологічністю.

Нині дерев’яний будинок у місті – майже недосяжна розкіш. Натомість ринок нерухомості переповнюють пропозиції помешкань у багатоквартирних будинках чи котеджах споруджених із бетону, заліза та цегли. Велика перевага таких сучасних тенденцій полягає у порівняно доступній для широких верст населення вартості квартир. Коли мова іде про сегмент нової нерухомості, то слід зазначити, що в такому випадку покупець отримує житло із чорновою стяжкою та «голими» стінами. Хтось вважає це недоліком, адже потрібно ще зробити ремонт з «нуля», а хтось перевагою – можна стати самим собі художник в облаштуванні родинного гніздечка.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Організовуючи ремонт з «нуля», можна піти двома шляхами:

  • продовжити панівні тенденції й застосувати для оздоблення штучні матеріали;
  • надати перевагу природному матеріалу, який сприятиме позитивній атмосфері та затишку.

Таким природним матеріалом є деревина. У випадку облаштування квартири говоримо про дерев’яну підлогу або паркет і вагонку, котрою декорують стіни та стелю.

Тож який метод вибрати?

Окрім особистих естетичних уподобань на користь того чи іншого матеріалу до уваги слід взяти ще й такі аспекти:

  • трудовитрати. Монтаж дерев’яної вагонки потребує значно менших фізичних затрат, ніж улаштування фарбового декоративного покриття (ґрунтування, стартове та фінішне шпаклювання, шліфування шпаклівки, тонування фарби чи декоративної штукатурки, фарбування у два шари, формування декоративних ефектів тощо);
  • часові затрати. З попереднього пункту зрозуміло, скільки операцій потрібно виконати, щоб улаштувати фарбове оздоблення (вже не говоримо про час на висихання після нанесення кожного засобу). Для оздоблення стін та стелі дерев’яною вагонкою достатньо прикріпити до них дерев’яні бруски на які вкладаємо вагонку. Завершальний етап – захисне декоративне оздоблення.
  • екологічність. З-поміж перелічених варіантів декоративного оздоблення лише деревина є екологічно чистим матеріалом.

Коли дерев’яну вагонку вкладено приступаємо до захисту й декорування. Для цього використовуємо ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON, який містить Teflon™ surface protector, забезпечує міцне й довговічне покриття та не потребує жодних специфічних навиків нанесення. Продукт є як безбарвним, так і 14 готових до застосування кольорів.

ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON, ТОВ «Снєжка-Україна»

Перш ніж наносити ЛАКОБЕЙЦ шліфуємо вагонку уздовж волокон деревини шліфувальним папером зернистістю 120-320. Після шліфування ретельно очищаємо поверхню від пилюки, а виявлені жирні та засмолені ділянки промиваємо екстракційним бензином та даємо їм висохнути.

Ретельно розмішавши ЛАКОБЕЙЦ пензликом, рівномірно розподіляємо його по поверхні вагонки, поєднуючи наступні ділянки із попередніми методом мокре по мокрому. Через 12 год, коли висохне нанесений шар Лакобейцу виконуємо міжшарове шліфування шкуркою зернистістю 320 і очищуємо поверхню від шліфувальної пилюки. Тепер можна наносити другий шар захисно-декоративного засобу. Після висихання другого шару знову здійснюємо міжшарове шліфування, очищаємо від пилюки і наносило третій шар. Саме нанесення трьох шарів дає змогу досягти найкращого декоративного ефекту та максимальних експлуатаційних характеристик.

Поєднання дерев’яної вагонки та ЛАКОБЕЙЦУ ТМ VIDARON дає змогу «вдихнути» теплоту, затишок й неповторну природню красу у «холодні» бетонні стіни. Таке оздоблення не один рік стане окрасою оселі, а коли час візьме своє і декоративні властивості почнуть погіршуватися, то достатньо буде лише знову нанести 1-2 шари Лакобейцу, щоб відновити первозданну красу.

 

ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1790 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: