ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 07 лютого 2020 11:20

Екостиль в декорі помешкання

На тлі глобального забруднення навколишнього середовища тема екології сьогодні починає привертати щораз більшу увагу суспільства. З іншого боку, у відповідь на тотальну цифровізацію всіх сфер життя спостерігається частіше звернення до медитативних практик. Відтак діджиталізована людина все більше повертається в лоно природи і шукає гармонії в ній, що, зокрема, відображається в оформленні помешкання. Тож популярність на урбанізовані стилі гай-тек і лофт помітно стихла, а на зміну їй прийшла мода на природу – екостиль. Що властиво інтер’єру, виконаному в цьому стилі, та які прийоми допоможуть відтворити його в оселі – читайте далі.

Більше світла та простору

Максимум природного освітлення – це вимога №1 в екопомешканні. З цієї причини особлива увага приділяється вікнам: вони повинні бути великі та панорамні, щоб природа здавалась ближчою, а оселя була наповнена денним світлом. Саме тому для оздоблення вікон обирають рулонні або римські штори, які не обтяжують кімнату.

Для вечірнього освітлення підходять флуоресцентні лампи та світильники, світлодіодна підсвітка, а також абажури з текстилю та лози чи циліндричні плафони. Натомість вигадливі люстри в екоінтер’єрі недопустимі.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Ще одна ключова особливість екостилю – максимальна відкритість простору. У ньому немає місця для зайвих чи громіздких меблів і непотрібного декору, які лише загромаджують помешкання та створюють відчуття важкості й надмірності. Зокрема, в оформленні стель не використовують модні в інших стилях натяжні стелі та багаторівневі конструкції. Натомість доречними тут будуть дерев’яні балки.

Через це, у свою чергу, екостиль не терпить вишуканого декору, наприклад нанесеної різьби на меблях чи складних геометричних ліній. Мінімальна обробка матеріалу, простота і лаконічність – ось що вітається в інтер’єрі, виконаному в природному стилі.

Природні кольори

Екостиль тяжіє до використання природної палітри в інтер’єрі, тобто кольорів, властивих самій природі, таких як трав’яні, деревні, небесні та пісочні. Для цього стилю не характерні штучні, «кислотні» відтінки. За основу часто береться білий, молочний, бежевий і світло-зелений кольори.

Не менш важливо під час фарбування стін і стель в екопомешканні використання не лише природної палітри кольорів, але й екологічних та якісних матеріалів. З цією метою радимо звернути увагу на латексну фаробу для інтер’ єрів Śnieżka Mattlatex, яка має 2-й клас стійкості до мокрого стирання. Цей виріб призначений для декоративно-захисного покриття стін і стель.

Ця фарба виготовлена за сучасною європейською технологією. Відтак фарбу легко наносити завдяки добрій адгезії та правильній підготовці поверхні, на яку тоді вона «лягає» гладким рівномірним шаром.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Фарба Śnieżka Mattlatex – білого кольору та готова до використання. Тонувати фарбу в обраний відтінок можна на кольорувальному обладнанні в один із 518-ти пропонованих кольорів або ж вручну за допомогою універсального пігментного концентрату Colorex

Фарбування проводять лише усередині приміщення за температури навколишнього середовища й основи +10 – +30°C. Повна стійкість покриття до миття/стирання настає через 28 днів після проведення малярних робіт. В результаті виходить красиве гладеньке, «дихаюче» покриття, Варто додати, що фарба має екологічні переваги, які підтверджені міжнародним екологічним сертифікатом згідно з ISO 14024.

Натуральні матеріали

Концепція екоінтер’єру передбачає використання винятково натуральних, екологічно чистих матеріалів в облаштуванні помешкання, а саме:

  • дерева, лози, коріння, гілок;
  • бамбука, соломи, ротанга;
  • натуральних каменів;
  • піску і глини;
  • бавовни та льону;
  • скла, цегли та кераміки;
  • металу.

ТОВ «Снєжка-Україна»

Зокрема, для оздоблення стін підходять бамбукові шпалери, дерев’яні дошки, облицьований камінь тощо. Підлога в екопомешканні повинна бути дерев’яна або постелена матеріалом, виконаним під дерево, рідше – може бути з керамічної плитки чи каменю. Чудовим доповненням стануть плетені бамбукові килими. Із меблевої гарнітури вибираємо дерев’яні ліжка, плетені кріслі, меблі з ротанга. Текстиль також слід вибирати з натуральних матеріалів, таких як бавовна та льон.

В оформленні помешкання в екостилі не дозволяється використання пластику, синтетичних матеріалів. Натомість вітається вторинне використання природних матеріалів. Поверхні повинні бути матові, але в жодному разі не блискучі та глянцеві. Навпаки, родзинкою екодизайну є грубуваті фактури, потертості та подряпини.

Декоративні елементи

Доречними в декоруванні помешкання, оформленого в екологічному дизайні, є плетені корзини, глиняні горщики, живі квіти у вазах та кімнатні вазони. Для втілення екостилю необов’язково перетворювати кімнату на сад, досить будить однієї – двох середніх рослин у горщиках.

Відмінним дизайнерським рішенням в екоінтер’єрі є використання масивних валунів, деревних коренів і мініатюрних черепашок.

Ще один чудовий стильовий прийом – встановлення акваріума з рибками.

Облаштувавши помешкання в екостилі, ви створите справжній оазис, власний маленький острівець спокою та релаксу, де відпочиватиме тілом і душею. Не дарма ж інтер’єр в екостилі називають ще простором для медитацій.

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1868 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: