ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 24 вересня 2021 09:20

Шпаклювальна маса для стін – як вибрати?

Хочете вирівняти поверхню стін або стелі? А може, вам потрібен виріб, щоб заповнити тріщини чи зашпаклювати щілини? Довідайтеся, яка шпаклівка підійде і який виріб слід вибирати.

Яке застосування має шпаклювальна гладь для стін?

Шпаклювальні гладі для стін або, як їх ще називають, шпаклівки чи шпаклювальні маси призначені для облицювальних та ремонтних робіт всередині приміщень, особливо для цілісного поверхневого вигладжування стін і стель, розшивки гіпсокартонних плит з армовальною стрічкою, нівелювання значних шорсткостей, нерівностей та тріщин на поверхні штукатурок, дерев’яних плит, деревопохідних матеріалів, а також для вирівнювання основ з цегли та бетону. За допомогою шпаклювальних мас заповнюють окремі виїмки у стінах, загладжують поверхню стін та стелі. Тобто, їх можна використовувати як для усунення окремих дефектів, так і на всій поверхні.

Шпаклівки для стін міцні і не розтріскуються. Слід пам’ятати, що у разі використання шпаклівки не завжди вдається зробити стіну ідеально гладенькою – на її поверхні буде помітна незначна шорсткість, хоча це залежить від зернистості вибраної маси.

Шпаклювальна маса для стін – як вибрати?

Яку шпаклювальну гладь вибрати? Сипкі і готові шпаклювальні гладі для стін

Як гладі, так і шпаклівки випускаються у вигляді сипких сумішей, які потрібно з’єднати з водою та перемішати, щоб отримати розчин правильної консистенції. Пропорції слід підбирати відповідно до інструкцій виробника, стежачи за тим, щоб маса не була занадто рідкою.

Занадто рідка консистенція призведе до того, що маса буде зсуватися зі стіни і не матиме належних параметрів. Сипуча маса підходить передусім тоді, коли потрібно покрити велику площу стіни.

Готові шпаклювальні гладі для стін випускаються у формі паст, які не потрібно змішувати власноруч, вони рекомендуються для остаточного, фінішного вигладжування поверхні стін і стель. Завдяки правильній консистенції готові маси і гладі зберігають оптимальні технічні параметри, добре тримаються на стінах, а після висихання стають міцними і твердими.

Перш ніж прийняти остаточне рішення, прочитайте інструкції виробника та переконайтеся, для якої основи призначена конкретна шпаклювальна гладь.

Якщо ви хочете отримати гладку поверхню стін та стелі перед фарбуванням або наклеюванням шпалер, вирівняти основу з цегли чи бетону, заповнити подряпини й тріщини, прибрати шорсткості й нерівності, провести монтаж алюмінієвих кутників або розшити гіпсокартонні плити з використанням армувальної стрічки, тоді ви не помилитеся, якщо оберете шпаклювальну гладь Śnieżka ACRYL-PUTZ® ST10 START 2 в 1 СТАРТ + ФІНІШ.

www.sniezka.ua

При нанесенні шпаклювальної гладі Śnieżka ACRYL-PUTZ® ST10 START 2 в 1 СТАРТ + ФІНІШ необхідно чітко дотримуватися інструкції щодо використання матеріалу та рекомендацій виробника. Тому перед шпаклюванням треба належним чином підготувати основу, добре очистивши її від зайвих включень й бруду та зміцнивши ґрунтівкою глибокого проникнення. Після висихання ґрунтувального шару готуємо необхідну кількість суміші з розрахунку на 1 м2 площі – приблизно 1 кг матеріалу та у пропорції 0,4 л води на 1 кг всипаємо її у ємність з водою та ретельно розмішуємо до однорідної еластичної консистенції. Наносимо 1 шар товщиною приблизно 1–3 мм залежно від основи за допомогою шпателя легкими та послідовними рухами до повного використання приготованої маси, оскільки шпаклівка придатна для застосування приблизно годину.

Нанесений шар не дає усадки, швидко висихає та не тріскає навіть при окремих товстих (до 3 см) шарах. Висохлий повністю шар шпаклівки легко шліфувати, стіни та стелі після застосування шпаклювальної гладі отримують гладку, придатну до фарбування поверхню.

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 7212 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: