ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 11 грудня 2023 14:00

На пiд'їздi до Чернiгова збудують новий мiст

Агентство вiдновлення працює над будiвництвом нового мосту через рiчку Десна на пiд'їздi до Чернiгова. Вiн важливий для прямого зв'язку мiж Чернiговом та Києвом.

Будiвельники завершили насування нижньої гiлки металевої прогонової будови нового мосту, довжина якої - майже 300 м. У наступнi кiлька днiв її опустять на опори. Далi розпочнуть насування верхової гiлки металевої прогонової будови мосту.
Новий мiст будують поруч з тим, якi зруйнували росiйськi вiйська. Вночi 23 березня 2022 р. пiд час блокади Чернiгова росiйський лiтак скинув на нього кiлька авiабомб. В результатi удару впали прольоти штучної споруди i обласний центр залишився без єдиного на той час автомобiльного сполучення зi столицею.
Вiдновити прямий транспортний зв'язок Чернiгова з Києвом пiсля деокупацiї областi змогли влiтку, встановивши понтон та облаштувавши пiд'їзнi дороги до нього. До цього часу об'їзна дорога мiж обласними центрами займала чотири години замiсть пiвтори, як було до вiйни. Паралельно розпочали зведення нового мосту та вiдновлення старого для органiзацiї тимчасового проїзду.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, новий мiст буде довший на 56 метрiв - 628 м. Вiн матиме чотири смуги руху, а не двi, стане найбiльшим мостом через рiчку Десна i зможе забезпечити проїзд для транспорту, кiлькiсть якого постiйно зростає.
Крiм цього, штучна споруда матиме велодорiжки та пiшохiднi зони, з'їзди до приватного сектору та берегу рiчки Десна.
Завершити роботи з будiвництва нового мосту через Десну планують до кiнця 2024 р.

Прочитано 161 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: