ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 10 лютого 2024 12:00

У межах програми "Капремонти" у Києвi вiдремонтували покрiвлю житлового будинку

У Києвi мешканцi житлового будинку на пр. Миколи Бажана провели низку капiтальних ремонтiв, сплачуючи лише невелику частину вiд вартостi. Капремонт покрiвлi мешканцям обiйшовся у 10% вiд загальної суми, замiна вiкон та дверей у мiсцях загального користування - 70%, а решту - покрили бюджетнi кошти у межах мiської програми спiвфiнансування "Капремонти". Про це повiдомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, вiдвiдавши будинок.

Зазначена програма має назву "Механiзм спiвфiнансування реконструкцiї, реставрацiї, проведення капiтальних ремонтiв, технiчного переоснащення спiльного майна у багатоквартирних будинках мiста Києва" ("Капремонти").
"У житловому будинку на пр. Миколи Бажана, 9-З, поки не створене ОСББ чи ЖБК. Однак досить активна iнiцiативна група, тож мешканцi зумiли налагодити спiвпрацю з керуючою компанiєю. Саме для таких будинкових громад, якi поки не мають юридично оформленого механiзму прийняття колективних рiшень, працює програма "Капремонти". Адже старiння житлового фонду невiдворотнє, i чим пiзнiше будуть проведенi тi чи iншi роботи капiтального характеру, тим бiльше коштiв вони потребуватимуть. Цей будинок бере участь у програмi спiвфiнансування не вперше. В минулi роки тут розпочали утеплення фасаду i продовжують планово його виконувати, вiдповiдно до накопичення коштiв. У 2023 р. тут проведена замiна вiкон та дверей за пропорцiєю 70% - мiсто, 30% - мешканцi; виконаний капремонт покрiвлi: 90% - мiсто, 10% - мешканцi", - сказав Петро Пантелеєв.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, крiм того, як пiдкреслила жителька будинку i представниця його активу Наталiя Кублицька, яка безпосередньо займалась участю в програмах спiвфiнансування, велику кiлькiсть робiт люди виконують самостiйно - кооперуючись або з власної iнiцiативи. Так, зусиллями однiєї з мешканок, в коридорi на першому поверсi розмiщенi картини та декоративнi елементи.
"У всiх нас є бажання мати комфортне, чисте й затишне житло, але, на жаль, не всi готовi рухатись i бути активними в цьому напрямi, вмiти домовлятись iз сусiдами. Ми висвiтлюємо iсторiї успiху окремих будинкiв, якi пройшли нелегкий, але результативний шлях. Гадаю, це може надихнути iнших до участi в мiських програмах, якi дiють i цього року", - заначив заступник голови КМДА.

Прочитано 143 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: