ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 30 квітня 2024 10:00

Зведення пiшохiдного мосту до острова Оболонський майже завершено

Роботи з облаштування Оболонського острова та зведення пiшохiдного мосту до нього - на завершальнiй стадiї. Уже невдовзi кияни зможуть вiдвiдувати нову дуже гарну рекреацiйну зону. Про це повiдомив мер Києва Вiталiй Кличко у своєму Telegram-каналi. Та показав вiдео з "Мосту-хвилi", який з'єднає Оболонську набережну з островом.

"Зараз знаходимося на Оболонi. Одна з рекреацiйних зон, яку ми плануємо вiдкрити найближчими тижнями - острiв Оболонський. Роботи вже на завершальнiй стадiї. Знаходимось на унiкальному об'єктi - "Мiст-хвиля", конструкцiї для якого були виготовленi ще на пiдприємствi "Азовсталь". Їх перевезли за кiлька тижнiв до початку повномасштабної вiйни. Ми повиннi були вiдкрити цю рекреацiйну зону ще у 2022 р. Але вiйна завадила нам це зробити. Тим не менш, ми знаходимо можливiсть такi проєкти реалiзовувати. Потрiбна ментальна реабiлiтацiя, потрiбнi такi зони вiдпочинку i вiдновлення. I ми робимо все, аби змiнювати наше мiсто на краще", - наголосив Вiталiй Кличко.
На островi територiю облаштовують зi збереженням флори i фауни. Також висадили новi дерева та кущi. Вiдвiдувачiв радуватимуть декоративнi яблунi, рожева акацiя, бузок та газони, що квiтнуть усе лiто.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на зведення пiшохiдного мосту бюджетних грошей мiсто не залучає. Будiвництво вiдбувається за кошти меценатiв, кошти Метрополiї Великого Парижа та допомоги Тайваню. Iноземнi партнери видiлили допомогу саме на цей проєкт.

Прочитано 153 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: