ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 30 січня 2024 14:00

Зруйнований медзаклад у Днiпрi отримав нове примiщення

Сучасне примiщення з оновленим ремонтом. Саме таке отримала лiкарня, яку торiк повнiстю зруйнували росiяни, поцiливши ракетою. Сталось це 26 травня. Тодi, за офiцiйними даними, постраждало 32 людини, з них восьмеро - це медпрацiвники. Двоє загинули.

Олени Володимирiвни у момент вибуху не було у лiкарнi. Вона тiльки-но йшла на свою змiну. Дiзнавшись про страшну трагедiю, одразу почала дзвонити колегам.
"На жаль, у деяких телефони не працювали, i це був дуже сильний стрес. Як тiльки я пiдiйшла до будiвлi, побачила, що звiдти виходять колеги з ранами, скривавленi. Це було дуже страшно. Ця страшна подiя сталась у п'ятницю, а в понедiлок ми вже вiдновили прийом у iншiй будiвлi. Бо розумiли, що в нас пацiєнти, i їм потрiбна допомога, не зважаючi нi на що. А от зараз нас порадували новиною - нам надали абсолютно нове примiщення, яке тепер наше. Ми нинi займаємось переїздом. Дуже вдячнi мiськiй радi за те, що не лише надала примiщення, а й пiдiбрала його розташування. Бо, наприклад, ранiше примiщення психiатричного напрямку зазвичай вiдокремлювали вiд всiх. А нинi ми будемо у структурi звичайної лiкарнi, i це - перший крок для гарного психiчного самопочуття наших пацiєнтiв", - прокоментувала лiкарка-психiатриня вищої категорiї Олена Володимирiвна.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, те примiщення, в якому лiкарня тимчасово працювала понад пiвроку, було замале. Тож мiська влада прийняла рiшення - знайти нове та вiдремонтувати його.
"Звiсно, що пiсля того трагiчного дня всi пацiєнти отримували необхiдну медичну допомогу в iншiй фiлiї закладу. Але ми згодом знайшли нову будiвлю та вiдремонтували. Лiкарi вже почали переїзд до нового закладу та готуються приймати своїх пацiєнтiв. У будiвлi зробили поточний ремонт примiщень, мереж електро-, тепло- i водопостачання та водовiдведення. Встановили двернi блоки, якi потребували замiни, улаштували стелi, стiни та пiдлоги. На випадок вiдключення електричної енергiї (як аварiйного, так i планового) заклад забезпечено автономними джерелами, аби лiкарi мали змогу надавати необхiдну медичну допомогу. Тут є два дизельних генератори та встановлено систему безперебiйного iнтернету", - пiдсумувала заступниця директора департаменту охорони здоров'я населення ДМР Олександра Бодня.

Прочитано 331 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: