ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 29 лютого 2024 11:00

У Посад-Покровському закладають фундаменти та вiдновлюють водопостачання

Служба вiдновлення в Херсонськiй областi продовжує працювати над вiдбудовою Посад-Покровського, яке було вщент зруйновано через постiйнi обстрiли окупантiв, - близько 500 будинкiв було пошкоджено, ще 500 - повнiстю знищено. Також було зруйновано водо-, газо- та електропостачання.

До вiйни у селi проживало понад двi тисячi людей, пiд час бойових дiй залишалося до 20. Наразi близько 800 людей повернулися. Вiдбудова їхнього житла - в прiоритетi.
Посад-Покровське увiйшло до перелiку населених пунктiв, якi вiдбудуються в межах урядового експериментального проєкту.
З початку року Службою вiдновлення розпочатi роботи ще на 81 об'єктi. Працює бiльше 100 будiвельникiв. Пiдготовлено 76 котлованiв, для 46 будинкiв вже закладено фундаменти. Триває монтаж блокiв, а роботи з бетонування знаходяться на завершальнiй стадiї.
У селi досi вiдсутнє центральне водопостачання. Для забезпечення гуманiтарної допомоги людям, якi страждають вiд нестачi води, Служба вiдновлення надала мешканцям резервуари для води, обладнання для очищення води та встановила тимчасовi водозабори. Наразi тривають роботи з прокладання водопроводу.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, в селi завершили роботи з реконструкцiї системи електропостачання. На вулицях встановили лiхтарi та свiтильники.
Також в Посад-Покровському введено в експлуатацiю 5 км дiлянки дороги М-14 Одеса - Мелiтополь - Новоазовськ, яка була зруйнована внаслiдок збройної агресiї. Пiсля звiльнення вiд окупантiв дорога вздовж села виявилася повнiстю розбитою воєнною технiкою та артилерiєю. Наприкiнцi 2023 р. завершили ремонт дороги. Зараз вона повноцiнно функцiонує i виконує свою стратегiчно важливу мiсiю - забезпечує життєдiяльнiсть правобережжя Херсонщини та обороноздатнiсть пiвдня країни, полегшує передачу гуманiтарної допомоги.
На 5 км дороги, якi проходять через Посад-Покровське, шляховики поклали основу, нижнiй та верхнiй шари асфальту. Зверху нанесли дорожню розмiтку. Також встановили сучаснi зупинки громадського транспорту з пiшохiдними переходами поруч.

Прочитано 171 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: