ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 07 квітня 2024 10:00

У чотирьох областях неможливо пiдрахувати постраждалi заклади культури

Через росiйську збройну агресiю проти України постраждали вже 1974 об'єкти культурної iнфраструктури, з них приблизно третину зруйновано, повiдомляє пресслужба Мiнiстерства культури та iнформацiйної полiтики.

"Мiнiстерство культури та iнформацiйної полiтики продовжує фiксувати пошкодження об'єктiв культурної iнфраструктури в Українi внаслiдок росiйської агресiї. Збиткiв зазнали 1974 заклади культури без урахування пам'яток культурної спадщини, з них 321 - знищенi (16,3%)", - iдеться в повiдомленнi.
Найбiльших втрат i збиткiв культурна iнфраструктура зазнала в Донецькiй, Херсонськiй, Харкiвськiй, Київськiй, Миколаївськiй, Луганськiй i Запорiзькiй областях та Києвi, повiдомляє Property Times.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, загалом постраждали: клубнi заклади - 951, бiблiотеки - 705, заклади мистецької освiти - 151, музеї та галереї - 114, театри, кiнотеатри та фiлармонiї - 36, парки, зоопарки, заповiдники - 14, цирки - 3.
"На кiнець березня майже вся територiя Луганської та значнi частини територiй Запорiзької, Донецької та Херсонської областей досi перебувають у тимчасовiй окупацiї, що унеможливлює обрахунок точної кiлькостi закладiв культури, що постраждали пiд час бойових дiй та окупацiї", - зазначили у вiдомствi.

Прочитано 121 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: