ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 19 квітня 2024 15:00

Ставки за iпотечними кредитами можуть знизитись

Березневе зниження облiкової ставки з 15% до 14,5% створює пiдгрунтя для поступової корекцiї дiйсних ставок за основними кредитними продуктами, як-от за цiльовими програмами кредитування малого та середнього бiзнесу, автокредитами, iпотекою на первинному ринку. Про це повiдомив Сергiй Мамедов, голова правлiння "Глобус банку".

Крiм того, вiн висловив думку, що 25 квiтня на черговому засiданнi монетарного комiтету НБУ регулятор вкотре може знизити облiкову ставку в середньому на 0,5-1%, до 13,5-14%, а ставка за трьохмiсячними депсертифiкатами може скоротитися до 16,5-17%, повiдомляє Property Times.
"Зниження облiкової ставки дає змогу банкам бiльш активно розвивати кредитнi програми, суттєво послаблюючи "вiдсотковий тиск" на позичальника. Вже зараз можна говорити про певний орiєнтир до кiнця року: у другому пiврiччi за умов скорочення облiкової ставки до 14-12% ставки за деякими кредитами, особливо це стосується партнерських кредитних програм, можуть "впасти" в середньому на 2-3%", - прогнозує Сергiй Мамедов.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, за припущенням фахiвця, до кiнця року "новi" ставки за iпотечними кредитами за спiльними програмами з девелоперами житла залежно вiд першого внеску та термiну кредиту можуть скласти вiд 4% до 16% рiчних.
"Наразi є достатньо пiдстав для того, щоб ситуацiя в банкiвському секторi, попри новi виклики, залишалася прийнятною та перспективною, особливо це стосується подальшого розвитку кредитних та депозитних програм", - пiдсумував Сергiй Мамедов.

Прочитано 129 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: