ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 08 лютого 2024 15:00

У Вiнницi цього року створили вже шiсть ОСББ

Вiнничани продовжують брати управлiння своїми будинками у власнi руки. Так, у перший мiсяць року в мiстi зареєстрували шiсть нових об'єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв. П'ять з них - це об'єднання, створенi в будинках старого житлового фонду. Одне ОСББ з'явилося у новобудовi.

Як повiдомляє начальник вiддiлу по розвитку ОСББ Вiнницької мiської ради Iгор Iванов, всього станом на 5 лютого в обласному центрi нараховується 903 ОСББ у 982 будинках.
На сьогоднi ОСББ створенi у майже 47% багатоквартирних будинках. Це один з найвищих показникiв в Українi.
"Я дякую вiнничанам за таку прогресивну позицiю та дякую Збройним Силам, що в сьогоднiшнiх умовах мiстяни мають змогу покращувати стан своїх будинкiв. Ми зi свого боку робитимемо все, щоб допомогти новоствореним та iснуючим об'єднанням розiбратися в усiх тонкощах, пов'язаних з управлiнням будинком, - зазначає Iгор Iванов. - З 2024 р. в мiстi розпочинає дiяти оновлена Програма розвитку та пiдтримки об'єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв Вiнницької мiської територiальної громади, яка розрахована на 2024-2028 рр. Завдяки їй ми й надалi пiдтримуватимемо мiстян, якi бажають взяти управлiння своїми будинками у власнi руки".
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, загалом в мiстi фiксують позитивну динамiку створення ОСББ. Зокрема, торiк в обласному центрi зареєстрували 75 нових об'єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв, що стало найбiльшим рiчним показником за останнi три роки. У 2022 р. у мiстi створили 34 ОСББ, у 2021 р. - 70 ОСББ, а у 2020 р. - 68.

Прочитано 109 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: