ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 08 березня 2024 13:00

Зеленi зони Днiпра почали готувати до весняно-лiтнього сезону

У Днiпрi парки, сквери, зеленi зони вже почали готувати до весняно-лiтнього сезону. Повним ходом наводять лад: обрiзають зеленi насадженнi, пiдстригають кущi, фарбують дитячi майданчики, лави та iншi об'єкти благоустрою.

Кипить робота i у скверi Iвана Старова та на вул. Яворницького, яка поруч. Проiнспектував цi локацiї директор департаменту паркiв та рекреацiї Володимир Чорний.
На популярнiй зонi вiдпочинку мiстян по вул. Яворницького озеленювачi комунального пiдприємства "Мiська iнфраструктура" обрiзають декоративнi злаковi насадження - пенiсетуми.
"Ця багаторiчна рослина широко використовується у ландшафтному дизайнi. Взимку наземну частину холодостiйкого пенiсетума не обрiзають, оскiльки вона служить укриттям для коренiв рослин. Саме на початку весни необхiдно обрiзати верхнiй шар торiшнього листя та стебла, аби дати життя молодим паросткам", - розповiв заступник директора з благоустрою та утримання зелених зон КП "Мiська iнфраструктура" Iван Яловий.
У скверi Iвана Старова теж активно наводять лад. Тут працiвники скверу спочатку зачищають, грунтують, а потiм фарбують лавочки, якi пiсля зими та великої кiлькостi опадiв потребують оновлення. На клумбах з трояндами озеленювачi розчищають територiю, пiдрiзають кущi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, роботи з благоустрою ведуться не лише на центральних паркових локацiях, а й у бiльш вiддалених. Так, у парку Пам'ятi та Примирення ремонтують парапети. Наразi тут проводять промiжний етап робiт. Парапети зачищають та наносять шпаклiвку. Попереду - етап фарбування.
А на дитячому майданчику фарбують елементи: оновлюють гойдалки, лавочки, пiсочницю.
"Погода вже сприяє, аби готувати нашi парки, сквери, зеленi зони до весняно-лiтнього сезону. Хоча ще й не дуже тепло, але суха погода дозволяє нам проводити благоустрiй територiй. Бiльш ретельно прибираємо сухе листя. Обрiзаємо тi зеленi насадження, яким саме навеснi це можна робити, аби з'являлися новi паростки. Активно оновлюємо рiзнi елементи iнфраструктури: лавочки, урни для смiття, сходи, парапети. На початку сезону особливу увагу придiляємо дитячим майданчикам. Нинi вже перевiрили їхнiй технiчний стан. Там, де потрiбно, вiдремонтувати елементи, незабаром це зробимо. Додамо ще пiсок. Паралельно пофарбуємо рiзнi елементи дитмайданчикiв", - додав директор департаменту паркiв та рекреацiї Володимир Чорний.
На балансi комунальних пiдприємств, пiдпорядкованих департаменту паркiв та рекреацiї мiськради, - 16 паркiв, 14 скверiв та iншi зеленi зони.

Прочитано 110 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: