ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 08 березня 2024 15:00

У Харковi вже рiк працює вуличне освiтлення

Рiк тому, 7 березня 2023 р., вперше з початку повномасштабного вторгення у Харковi ввiмкнули зовнiшнє освiтлення в центральнiй частинi мiста та на центральних магiстралях.

Пiсля тривалих перемовин з вiдповiдальними за безпеку особами харкiвський мiський голова Iгор Терехов домiгся згоди на пiдсвiчування дорiг мiста. За його словами, це був крок у правильному напрямку, який мав сприяти безпецi харкiв'ян i зменшенню кiлькостi ДТП.
Як повiдомили в КП "Мiськсвiтло", на той момент працювало близько 25% виконавчих пунктiв управлiння зовнiшнiм освiтленням, зокрема, 254 об'єкти вулично-дорожньої мережi. Загальна протяжнiсть мереж на той момент складала 303 км. Освiтлення на вулицях працювало до 20:00.
Упродовж 2023 р. фахiвцi пiдприємства вiдновили роботу 1,2 тис. км мереж. Вони усунули понад 5 тис. аварiй, замiнили 67 опор, вiдремонтували 2 тис. свiтильникiв, замiнили 4,3 тис. електроламп.
"Дуже сильно постраждали вiд обстрiлiв мережi зовнiшнього освiтлення на Пiвнiчнiй Салтiвцi та в житловому комплексi "Iнтернацiоналiст". Вiдсоток пошкоджень склав понад 60% (це приблизно 1,4 тис. свiтлоточок i 44 км мереж). Для вiдновлення там необхiдно провести реконструкцiю з замiною елементiв, якi вийшли з ладу. Зараз ми вiдновлюємо вуличне освiтлення на Великiй Данилiвцi. Воно працює на 15 вулицях у тестовому режимi", - розповiв директор КП "Мiськсвiтло" Олексiй Куян.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у Харковi станом на сьогоднi функцiонує 89% виконавчих пунктiв управлiння зовнiшнiм освiтленням, серед яких 2,4 тис. об'єктiв вулично-дорожньої мережi. Освiтлення в мiстi працює до 21:30. Загальна протяжнiсть мереж складає понад 2,5 тис. км.
КП "Мiськсвiтло" продовжує виконувати роботи з вiдновлення зовнiшнього освiтлення, усунення пошкоджень та аварiйних ситуацiй.

Прочитано 116 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: