ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 24 квітня 2024 15:00

ЄБРР допомагає утеплювати будинки у Днiпрi

Трiщини мiж цеглинами та плiснява в квартирi. З цими проблемами зiштовхнулись мешканцi будинку ОСББ "Якiр", що на вул. Набережна Перемоги, 120. Їхнiй дiм усього в 15 метрах вiд будинку №118, в який 14 сiчня 2023 р. влучила росiйська ракета. Тож це ОСББ також зазнало руйнувань. Того фатального дня Володимир перебував у 100 м вiд епiцентру вибуху.

"У перший момент я думав, що ця ракета прилетiла в мiй будинок. Дуже злякався, довго не мiг прийти до тями. Крики людей, вибухи вiд машин - це був наче страшний сон. Нiколи не забуду той день. Коли я дiйшов до свого будинку, побачив, що в нас теж все вибито, абсолютно всi вiкна у всьому будинку. I, звiсно, вiкна моєї квартири, адже вони якраз "дивляться" на 118-й будинок. Але, дякуючи мiськiй владi Днiпра, нам через 10 днiв уже встановили новi. Мiсто дуже пiдтримало, все швидко органiзували, ми не очiкували. Але через певний час пiсля того трагiчного дня у нас з'явилась нова проблема: через трiщини у квартирах стало дуже сиро, з'явився грибок. А взимку - холодно. У нас температура була вiд 15 до 17 градусiв. Тобто на 7 градусiв стало холоднiше, анiж ранiше. Тож ми зi всiма мешканцями дуже зрадiли тому, що нас утеплюють. Упевнений, що це поборе проблему сиростi та грибка. А в квартирах буде дуже тепло. Дякуємо", - подiлився голова ОСББ "Якiр" Володимир Шадловський.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, нинi у їхньому будинку ведуть роботи з утеплення фасаду. Активна фаза розпочалася минулого тижня.
"Утеплення йде комбiновано: ватою та пiнопластом завтовшки 150 мм. Складнощiв нiяких не виникає. Мешканцi з розумiнням ставляться до шуму, бо вони дуже чекали на утеплення i вже мрiють побачити готову роботу", - каже старша майстриня пiдрядної органiзацiї Ганна Самарська.
Утеплення фасаду - другий етап вiдновлення цього будинку пiсля ракетної атаки. У перший тут замiнили близько 200 вiкон та дверей, вiдремонтували iншi пошкодженi комунiкацiї. Усе це коштом мiського бюджету.
"Щодо утеплення, то це масштабна програма, яка об'єднує декiлька багатоквартирних будинкiв, в тому числi i тих, якi постраждали вiд росiйської агресiї. Усi роботи проводять коштом Європейського банку реконструкцiї та розвитку, тобто мiсто не видiляє на цi роботи анi копiйки. Таке утеплення вирiшить головну проблему мешканцiв - сирiсть, холод та плiсняву. А також зробить цей будинок бiльш енергоефективним та комфортним. Будинок утеплюватимуть повнiстю з усiх бокiв. Колiр обирали разом iз головним художником Днiпра, але вiн не дуже вiдрiзнятиметься вiд оригiнального коралового. На сьогоднi це не єдиний будинок ОСББ, де тривають такi роботи. Також утеплюватимуть будинок по вул. Калиновiй, 100-А, який торiк зазнав тяжких пошкоджень пiсля ракетного удару. Крiм цього, утеплимо ще три будинки, проєкти яких ми розробили ще до початку повномасштабного вторгнення: це вул. Iнженерна, 1, вул. Iнженерна, 3, та вул. Квартальна, 35. Тобто кошти на них банк видiлив уже давно, але розпочнемо лише цьогорiч", - розповiв начальник органiзацiйного вiддiлу департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiськради Владислав Макарец.

Прочитано 84 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: