ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 25 квітня 2024 15:00

У постраждалiй вiд ракетної атаки рф на Днiпро квартирi вiдновили балкон

У Днiпрi постраждалi внаслiдок атак рф отримують матерiальну допомогу вiд мiста на вiдновлення житла. В однiй з квартир у будинку по вул. Янтарнiй, 42, роботи з вiдновлення вже завершились. Оселя постраждала в травнi минулого року.

"Коли це все сталось, нiкого вдома не було. Про те, що в нас постраждала квартира, дiзналась вiд сусiдiв. Виявилось, що повилiтали вiкна. Звернулись по допомогу до районної адмiнiстрацiї, опiсля отримали матерiальну допомогу вiд мiста. Зараз вже всi вiкна вставили. Роботи виконали швидко, приблизно за тиждень. До цього майже рiк приводили до ладу правоустановчi документи, щоб отримати матерiальну допомогу", - подiлилась панi Валентина, власниця постраждалого житла.
"Усi мешканцi, якi постраждали вiд атак рф, отримують вiд мiста матерiальну допомогу. Вона надається навiть якщо житло постраждало в 2022 р., а його власник звернувся по допомогу лише зараз. Термiну давностi немає. У кожному окремому випадку мiсто пiдходить iндивiдуально до надання допомоги. Наприклад, якщо йдеться про багатоквартирний будинок, то коштом мiського бюджету замiнюють вибитi вiкна. Якщо пошкодження бiльшi та оселя потребує ремонту, то ухвалюють рiшення про надання матерiальної допомоги. Її максимальний розмiр - 1 млн. грн.", - прокоментувала Iрина Максименко, начальниця управлiння соцiального захисту департаменту соцiальної полiтики Днiпровської мiськради.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, цьогорiч станом на 1 квiтня матерiальну допомогу за житло, постраждале внаслiдок ракетних обстрiлiв, уже отримали 184 особи на загальну суму понад 11,8 млн. грн. (невдовзi - ще 49 осiб на загальну суму понад 1,7 млн. грн.), зокрема:
- щомiсячну матерiальну допомогу на перiод проведення ремонтних робiт за адресою: вул. Набережна Перемоги, 118, корпус 3, отримують 29 осiб на суму 351332 грн.;
- щомiсячну матерiальну допомогу на перiод проведення ремонту житлового будинку за адресою: вул. Енеїди, 26, починаючи з березня, отримують 63 особи на суму 840055 грн.

Прочитано 85 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: