ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 03 серпня 2023 14:00

У Музеї народної архiтектури та побуту у Львовi проводять роботи з реставрацiї

У Музеї народної архiтектури та побуту у Львовi iменi Климентiя Шептицького стартували роботи з вiдновлення та реставрацiї кiлькох споруд. Зокрема, майстри скансену проводять реставрацiю великої стодоли зi с. Бережонка Чернiвецької областi (етносектор Буковина).

Стодола збудована ще на початку XX ст. i подiлена на три частини: середня (найбiльша) - тiк, на якому молотили збiжжя, з правого боку - засiк, злiва - стайня. У фасаднiй i тильнiй стiнах є великi ворота для проїзду воза зi снопами. Дах стодоли був покритий соломою - некрученими снiпками, на рогах пошитий снiпками-"стрiхачами" (зв'язаними при колоссi). Саме за такою давньою технiкою майстри музею замiнять дах будiвлi.
"Ми щиро вдячнi всiм нашим вiдвiдувачам, адже кошти з кожного придбаного квитка дають змогу вiдреставрувати ще бiльше старовинних об'єктiв. Кожен, навiть найменший, наш гiсть допомагає здiйснювати головну мету дiяльностi музею - збереження та популяризацiю культурної спадщини", - зазначає Михайло Закопець, директор Шевченкiвського гаю.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, в музеї народної архiтектури та побуту зараз триває процес реставрацiї церкви святих Володимира та Ольги з с. Котань (Лемкiвська церква) та перевезеної хати з с. Соломир.

Прочитано 2703 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: