ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 12 листопада 2021 09:20

Які інструменти потрібні для ґрунтування стін

Неважливо, що ви збираєтеся робити зі стіною: поклеїти шпалери, зашпаклювати, поштукатурити чи пофарбувати – щоб ці процеси були вдалими, а ремонтно-оздоблювальні роботи – якісними, попередньо потрібно подбати про ґрунтування поверхонь. Це один з важливих етапів у підготовці основи до опорядження, яким у жодному разі не можна нехтувати, якщо ви хочете, щоб робота була якісною, а покриття стін прослужило багато років.

Ґрунтівка збільшує термін служби настінного покриття, покращуючи якість зчеплення матеріалу із поверхнею стіни, тому шар фарби чи штукатурки протримається на стіні значно довше. Окрім того, заґрунтовані стіни набагато менше вбиратимуть основний опоряджувальний матеріал, що сприятиме суттєвій його економії, та й сама якість фарбування буде набагато кращою, ніж без попереднього ґрунтування, адже опоряджувальний засіб лягатиме значно легше і рівніше.

Для того, щоб нанести ґрунтівку на стіни, використовують три інструменти: пензлик, валик та розпилювач.

Беззаперечна перевага нанесення ґрунтівки пензлем полягає у тому, що використання цього інструменту дає змогу ґрунтівці проникнути в усі щілини і заглиблення стіни. Якщо заґрунтувати потрібно відносно невелику поверхню, наприклад, стіни у квартирі, то найкращим варіантом буде використати саме пензлик. Єдиний його недолік, якщо йдеться про ґрунтування великої площі, то це займе досить багато часу, але робота буде виконана на найвищому рівні.

Але пензлик не єдиний варіант, чим можна нанести ґрунтівку на стіни – валик теж дуже хороший інструмент, особливо враховуючи те, що площа, яку він покриває за один раз, є більшою, ніж у пензля. Тому саме його в основному вибирають для ґрунтування стін, адже так роботу можна виконати значно швидше. Проте мінус роботи з валиком – він не може зробити те, що може зробити пензлик: ґрунтівка при нанесенні валиком не проникає в невеликі виїмки та щілини, тому валик доцільно застосовувати на рівних поверхнях, які не мають перепадів і щілин. У багатьох випадках при ґрунтуванні стін користуються і пензлем, і валиком: за допомогою валика заґрунтовують рівні поверхні, тоді як пензлем – ті місця, куди валиком дістатися проблематично, наприклад, кути.

Третій спосіб нанести ґрунтівку на стіни – скористатися розпилювачем, але краще його використовувати, коли йдеться про дуже великі площі, які обробити пензликом чи валиком проблематично, наприклад, потрібно заґрунтувати стіни складу. У звичайній квартирі доцільніше скористатися валиком або пензлем.

Та яким би методом нанесення ґрунтівки ви б не вирішили скористатися, для якісного ґрунтування стін важливе значення має ґрунтівка. ACRYL-PUTZ GR 43 GRUNT PRO ґрунтівка глибокого проникнення на основі полімерної формули, що зміцнює оброблену нею основу зсередини і ззовні. ACRYL-PUTZ GR 43 GRUNT PRO добре просочує поверхні, підвищує міцність поверхневого шару, сприяє ефективній адгезії основ з поверхневими виробами, а також забезпечує правильне їх висихання після нанесення. Ґрунтівка зменшує водопоглинання і запобігає занадто швидкій віддачі води до основи, утворює прозорі покриття, проникні для водяної пари.

www.sniezka.ua

Виріб має широкий спектр застосування: його можна використовувати для просочування та укріплення пористих, неміцних та сильно-поглинаючих цегляних, цементних, вапняних, цементно-вапняних, гіпсових, гіпсокартонних, легкобетонних, бетонних основ та інших поверхонь. Засіб можна застосовувати як для внутрішніх, так і зовнішніх робіт. Розхід – 8-10 м²/л залежно від поглинальної здатності основи.

Наносити ґрунтівку слід на однорідні, сухі і очищені від бруду та грибків чи плісняви основи при температурі від +5ºC до +25ºC за допомогою пензля, валика, або методом розпилення. Залежно від стану поверхні засіб можна наносити одним або двома шарами. При нанесенні ґрунтівки необхідно перевіряти стан поверхні після кожного ґрунтування для того, щоб переконатися, що наносити наступний шар дійсно потрібно.

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua

Прочитано 14472 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: