ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 13 березня 2024 15:00

Уряд видiлив 5,7 млрд. грн. на житло для ветеранiв

Забезпечення житлом ветеранiв та родин загиблих - це прiоритет держави на 2024 р. у сферi ветеранської полiтики. Про це повiдомила народна депутатка Iрина Борзова.

"Цьогорiч триває програма забезпечення житлом ветеранiв вiйни та родин загиблих. З держбюджету на це видiлено 5,7 млрд. грн. Очiкується, що понад 2 тис. осiб зможуть отримати грошову компенсацiю на придбання житла", - сказала парламентарка.
Вона додала, що люди можуть отримати житловий сертифiкат - цифровий документ, за яким держава зобов'язується профiнансувати обране житло. Важливо, що варiант придбання житла можна обирати житло самостiйно - iнвестувати в новобудову або купити на вторинному ринку, повiдомляє Property Times.
За словами Борзової, 3 млрд. грн. передбачено на житло для осiб з iнвалiднiстю першої та другої групи внаслiдок АТО/ООС, бойових дiй та родин загиблих. Ще 2,3 млрд. грн. пiдуть на житло для ВПО з-помiж учасникiв бойових дiй та особ з iнвалiднiстю третьої групи. На купiвлю житла для осiб з iнвалiднiстю першої та другої групи внаслiдок бойових дiй закладено 400 млн. грн.
"До 15 квiтня регiони мають сформувати та подати вiдомостi про потребу в житлi Мiнiстерству в справах ветеранiв. Приблизно у червнi розпочнеться розподiл цих коштiв по регiонах", - зазначила Борзова.
Вона зауважила, що головною умовою отримання державної компенсацiї на купiвлю житла є взяття на квартирний облiк. Рiшення про це приймає виконавчий комiтет мiсцевої ради. Для цього необхiдно зiбрати документи - iнформацiя є на сайтi Мiнветеранiв, на ресурсi "єВетеран" та у ЦНАПах.
"Iз заявою про взяття на квартирний облiк треба звернутися до ЦНАПу за мiсцем проживання. Протягом 30 днiв виконавчий комiтет мiсцевої ради ухвалює рiшення i надає заявнику письмову вiдповiдь, а також номер у черзi", - пояснила парламентарка.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вона зазначила, що особи з iнвалiднiстю, ветерани, якi отримали контузiю або iнвалiднiсть внаслiдок бойових дiй, мають отримати житло або грошову компенсацiю протягом 2 рокiв з моменту взяття на квартирний облiк.
"Житло можуть надавати не тiльки за державними програмами, це можуть робити органи мiсцевого самоврядування. Важливо, щоб поряд з державною пiдтримкою мiсцева влада за можливiстю приймала програми пiдтримки та видiляла кошти з мiсцевого бюджету на пiдтримку ветеранiв. Спiльними зусиллями можна у цьому напрямку зробити бiльше", - пiдсумувала Борзова.

Прочитано 107 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: