ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 13 березня 2024 16:00

У Львовi створять сади вiдновлення

У Львовi облаштують сад вiдновлення - Unbroken. Таку iдею мiсту запропонував данський мiстопланувальник Мiкаель Колвiлл-Андерсен. Сад вiдновлення - це спецiальний простiр, який має на метi допомагати вiйськовим та людям iз посттравматичним стресовим розладом. 11 березня Мiкаель Колвiлл-Андерсен презентував свою концепцiю у Львiвськiй мiськiй радi.

За словами данського урбанiста, сади вiдновлення є у багатьох лiкарнях по всьому свiту. Це дозволяє пацiєнтам бути поруч з природою i покращити свiй стан.
"Ми використовуємо дизайн садiв, який працює з рiзними ментальними травмами та ПТСР - посттравматичним стресовим розладом, що сьогоднi є поширеною проблемою серед українського суспiльства. Для мене велика честь мати змогу запровадити сади вiдновлення в Українi. Це дуже важливе рiшення для ваших потреб. I тут я вiдчуваю неймовiрну пiдтримку. Я хочу створити один-два пiлотних проєкти, навчити професiоналiв, архiтекторiв з усiєї України, як з цим працювати. Я просто хочу, щоб таке було в кожному мiстi України", - розповiв Мiкаель Колвiлл-Андерсен.
За словами голови Львова Андрiя Садового, цей проєкт стане однiєю з важливих складових екосистеми людяностi Unbroken ("Незламнi").
"У Данiї сади часто проєктують як частину медичного закладу. Тож ми вирiшили вiдтворити цю традицiю у Львовi на базi центру реабiлiтацiї "Незламнi". В першу чергу йдеться про ментальне вiдновлення людей пiсля травм, яких завдала вiйна. Тут ростимуть рiзноманiтнi дерева та кущi, а садовi зони будуть подiленi, враховуючи рiзнi психологiчнi стани пацiєнтiв. Головне, що кожен знайде пiдтримку та допомогу", - зазначив Андрiй Садовий.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, в мерiї певнi, що сад вiдновлення - Unbroken може стати добрим прикладом у сферi пiдтримки та реабiлiтацiї для iнших українських мiст, а також для мiст по всьому свiтi.

Прочитано 124 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: