ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 20 березня 2024 15:00

У Львовi акредитували ЖК для "єОселi"

Укргазбанк акредитував ЖК "Соняшник-6" у Львовi вiд забудовника ТОВ "СБМ Захiд". Цей об'єкт став першим в "єОселi", що має державну реєстрацiю спецiального майнового права (СМП) на майбутнi об'єкти нерухомостi (МОН).

Наявнiсть реєстрацiї МОН для будинкiв, що зводяться, - вимога до нових об'єктiв будiвництва вiдповiдно до закону України "Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, якi будуть спорудженi в майбутньому". Вона передбачає реєстрацiю права покупця житла в державному реєстрi та додатковi вимоги до учасникiв будiвництва.
За словами керiвника Департаменту розвитку альтернативних продуктiв та партнерських вiдносин "Укрфiнжитла" Андрiя Тарасенка, це важливий крок для розвитку "єОселi" на первинному ринку.
"У майбутньому ми хочемо прийти до того, що всi об'єкти на стадiї будiвництва будуть вже мати зареєстрованi майновi права. Тобто люди купуватимуть не "повiтря", а майбутню квартиру, яка вже буде в реєстрi", - зазначив вiн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, представник "Укрфiнжитла" також додав, що таким чином клiєнти "єОселi", якi купують житло на стадiї будiвництва, можуть бути впевненими у вiдповiдностi дозвiльних документiв на будiвництво вимогам закону.

Прочитано 197 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: