ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 15 лютого 2024 14:00

Борг за тепло у Днiпрi перевищив 1,6 млрд. грн.

Майже мiльйон гривень заборгували за тепло мешканцi будинку №2 по вул. Радистiв у Днiпрi. Кабмiн дозволив вiдключати злiсних неплатникiв, тому КП "Теплоенерго" має право припинення послуг своїм боржникам.

"У цьому будинку 186 квартир заборгували пiдприємству майже 959 тис. грн. Ми проiнформували оголошенням на пiд'їздах. У боржникiв є мiсяць, щоб звернутись до КП i укласти договiр про реструктуризацiю. Якщо цього не буде, пiдприємство буде вимушене припинити надання тепла. Ба бiльше, звернеться за захистом своїх прав до суду. А це потягне за собою фiнансовi наслiдки: нарахування штрафiв, пенi, iнфляцiйних нарахувань, вiдсоткiв рiчних на прострочену заборгованiсть", - уточнює помiчниця директора КП "Теплоенерго" ДМР Анастасiя Сухiна.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, представники ОСББ постiйно проводять iнформацiйну роботу iз мешканцями будинку.
"Ми iнформуємо про борги на зiбраннях. По декiлькох пiд'їздах у нас вже 300 тис. грн. боргу. Тобто мешканцi не сплачують роками. Ми контактуємо iз КП "Теплоенерго" й надалi наголошуватимемо на сплатi за тепло", - розповiв виконавчий директор ОСББ "Радист-2" Олег Брославець.
Щомiсячна сплата за тепло - це надання якiсних послуг КП.
"Це зарплатня наших працiвникiв. Вони щодня виходять на роботу й, не дивлячись на вiдсутнiсть справної оплати послуг, надають їх. Ми витрачаємо кошти за енергоносiї, на аварiйнi роботи. У мiжопалювальний сезон - на капремонти та реконструкцiю устаткування. А iз загальним боргом у 1 млрд. 600 млн. грн. це стане неможливим", - уточнила Анастасiя Сухiна.
Мiстян просять укладати договори про реструктуризацiю боргу перед КП.
Ще у КП "Теплоенерго" нагадують, що платiжна дисциплiна споживачiв є одним iз важливих елементiв забезпечення стабiльної роботи пiдприємства у мирний час, та вкрай важлива у воєнний.
"Тому в черговий раз акцентуємо увагу абонентiв на сплатi заборгованостi", - пiдсумувала Анастасiя Сухiна.

Прочитано 124 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: