ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 18 квітня 2024 13:00

У Львовi у спiвфiнансуваннi з мешканцями вiдремонтують 102 балкони

У Львовi продовжує дiю програма ремонту балконiв у будинках, якi не є пам'ятками. Минулого року завдяки цiй програмi було вiдремонтовано 49 балконiв - 40 iндивiдуальних балконiв та 9 загального користування. А вже цього року планують вiдремонтувати 102 балкони. Ремонт балконiв вiдбувається у спiвфiнансуваннi - 80% оплачує мiсто, а 20% оплачують мешканцi.

Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, минулого року у Львовi провели обстеження усiх балконiв у багатоквартирних житлових будинках. У незадовiльному станi виявили 9270 iндивiдуальних балконiв i 4201 балкон загального користування. Вiдтак, мешканцям - власникам квартир з аварiйних балконiв розповiли, якими програмами можна скористатися, щоб вiдремонтувати свiй балкон.
"На сьогоднi у Львовi дiє вiдповiдна програма, що на умовах спiвфiнансування: 80% коштiв платить мiсто, а 20% - мешканцi, - можна провести ремонт балкону. За цiєю програмою у 2023 р. вiдремонтовано 49 балконiв, з яких 40 iндивiдуальних балконiв та 9 загального користування. Фiнансова частка мiста тут становила 4,3 млн. грн. А вже цього року заплановано вiдремонтувати 102 балкони - 93 iндивiдуальних балконiв та 9 балконiв загального користування - на загальну суму 9,5 млн. грн. На 25 балконах вже тривають ремонтнi роботи. У середньому ремонт одного балкону коштує 60-100 тис. грн. Тут варто вiдзначити, що балкони - це приватна власнiсть. Тому мешканцi зобов'язанi пильнувати, щоб балкони були у належному станi", - наголошують у департаментi житлового господарства та iнфраструктури ЛМР.

Прочитано 86 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: