ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 14 лютого 2024 16:00

Львiв побудує одне з найбiльших стрiльбищ

Днями Львiв ухвалив два важливi документи щодо реалiзацiї великого проєкту: будiвництва чи не найбiльшого в Українi спортивного комплексу - стрiлецького тиру та стрiльбища у львiвськiй громадi. Так, на крайнiй сесiї депутати затвердили детальний план територiї майбутнього стрiлецького тиру. А виконком надав дозвiл на розробку проєктно-кошторисної документацiї, замовником якої є ЛКП "Спортресурс". Її мiсто планує отримати наприкiнцi лiта.

Власне переможець архiтектурного конкурсу, який мiсто провело ще у 2022 р., має запропонувати ескiзний проєкт та проєктно-кошторисну документацiю на будiвництво стрiлецького тиру. А пiсля оформлення документiв на землю вирiшуватимуть питання щодо першої черги будiвництва.
В департаментi мiстобудування ЛМР зауважують, що стрiлецький тир та стрiльбище - це проєкт, який стане фактично елементом нацiонального спротиву.
"Цей тир i стрiльбище - невiд'ємна частина програми нашого нацiонального спротиву. Адже ворог, з яким ми зараз боремося на сходi та пiвднi країни, назавжди залишиться нашим сусiдом. Навiть пiсля перемоги, в яку ми всi вiримо. А тому треба бути готовими. Майбутнiй спорткомплекс у Великих Грибовичах буде корисним - тут зможуть тренуватися i готуватися всi, хто готовий буде взяти зброю до рук", - зазначив директор департаменту мiстобудування Тарас Кубай.
Нинi ж мiська рада проводить всi потрiбнi процедури перед початком масштабного будiвництва.
Мiсяць тому також було проведено громадськi слухання за участi архiтекторiв, вiйськових та керiвникiв офiсiв. Запрошували також i мешканцiв громад.
"Важливо: у межах детального плану немає житлових будинкiв. Пiд час його розробки проєктанти неодноразово консультувалися з представниками спортивних стрiлецьких федерацiй та вiйськовими, щоб дотриматися всiх безпекових вимог", - наголосили в департаментi мiстобудування.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, проєктоване стрiльбище у Великих Грибовичах передбачає велику кiлькiсть стрiлецьких дистанцiй - на 25, 50, 100, 300 та 600 метрiв, закритих та напiвзакритих тирiв, полiв для спортивного пейнтболу та страйкболу, стендiв для дробової стрiльби, компакт-спортингу та полiв для стрiльби з лука. Для потреб такого комплексу також запроєктовано адмiнбудiвлю з навчальними примiщеннями, кiмнатами для стрiльцiв, спецiалiзованими магазинами, адмiнiстративними та допомiжними примiщеннями.

Прочитано 174 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: