ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 11 лютого 2024 12:00

У Днiпрi вирiшать багаторiчну проблему з пiдтопленням

У Днiпрi на вул. Набережна Перемоги, у районi Iнституту фiзкультури, почали ремонт колектора зливової каналiзацiї. Його дiлянку замiнюють на цiлком нову. Це вирiшить багаторiчну проблему iз пiдтопленням територiї.

За словами майстра з ремонту гiдроспоруд Петра Пiстуненка, пiдтоплення у згаданому мiсцi виникали через низку причин.
"Одна з них - колектор йде паралельно напiрнiй каналiзацiї i перетинається з нею у деяких мiсцях. Через це i утворилися контрухили, перегини, а вiдтак - вiдбувається затримка пропуску води. Друга причина - достатньо маленький дiаметр труб дощової каналiзацiї. Якщо невеликий потiк води, то система справляється. Коли великий, то, звiсно, нi. Тобто пiсля рясних дощiв вода погано йшла, були постiйно калюжi. Тому ремонт колектора зi збiльшенням дiаметра труб вирiшить проблему", - пояснив Петро Пiстуненко.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, зi слiв заступника начальника КП "УРЕА" ДМР Михайла Ступака, ймовiрно, радянськi будiвельники хотiли бiльш легким шляхом вирiшити проблему перетину мереж. Їхнi прорахунки у тому, що труби рiзного дiаметра розташованi майже на одному рiвнi. Тож простим очищенням труб проблему не вирiшити.
"Тому єдине рiшення - вiдремонтувати колектор, цiлком замiнивши його дiлянку. Прокладаємо новий колектор збiльшеного дiаметра з належним ухилом, який самопливно вiдводитиме воду. А значить пiсля рясних дощiв вона не накопичуватиметься бiля проїжджої частини, як це часто бувало, i не буде пiдтоплень територiї, не утворюватимуться ями. Словом, це безпека. Йдеться про замiну колектора завдовжки близько 350 метрiв. Зараз розпочали ремонт першої дiлянки - випускної частини колектора завдовжки 54 метри. Виконуємо бурiння, аби не перекопувати проїжджу частину i не перекривати рух транспорту. Цiлком роботи плануємо завершити до осенi", - зазначив Михайло Ступак.

Прочитано 112 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: