ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 16 лютого 2024 14:00

У Днiпрi почали вiдключати воду боржникам

У Днiпрi з 1 лютого пiсля скасування Кабмiном мораторiю злiсних боржникiв почали вiдключати вiд водопостачання. Сьогоднi вiдключили ще один з приватних будинкiв по вул. Карпатськiй.

"Власник роками не сплачував за воду та iгнорував попередження КП "Днiпроводоканал" про необхiднiсть погасити борг. Господар заборгував за послуги бiльше 63 тис. грн.", - розповiла Ольга Семенова, iнженерка абонентської служби КП "Днiпроводоканал" у Новокодацькому районi.
На трубу комунальники поставили пломбу. Отже, боржник користуватися послугою не зможе.
"Власник будинку може звернутися до КП "Днiпроводоканал", укласти договiр реструктуризацiї й вiдокремлено вiд боргу ще сплатити за пiдключення - вiд 900 грн.", - уточнила Ольга Семенова.
У Днiпрi першими вiд послуг водопостачання будуть вiдключенi боржники, якi мають найбiльшi борги саме в приватному секторi.
"Пiсля скасування мораторiю вiд 29 грудня 2023 р. (постанова Кабiнету мiнiстрiв України №206) ми можемо вiдключати боржникiв вiд водопостачання. Ранiше до скасування воєнного стану в Українi було заборонено припиняти надання житлово-комунальних послуг в разi їхньої несплати", - розповiв директор КП "Днiпроводоканал" Юрiй Гамазинський.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у Днiпрi на 1 сiчня мешканцi заборгували КП Днiпроводоканал" 816 млн. грн. Юридичнi особи (пiдприємства та органiзацiї), бюджетнi органiзацiї, а також ОСББ та ЖБК - 135 млн. грн. Тiльки у Новокодацькому районi загальний борг мешканцiв та споживачiв - юридичних осiб становить: населення - 113,3 млн. грн., юридичнi особи (пiдприємства та органiзацiї) - 32,6 млн. грн., ОСББ та ЖБК - 13,2 млн. грн.
"Якщо ви не маєте можливостi сплатити повну суму боргу, пiдприємство радить оформити договiр реструктуризацiї. Отримати роз'яснення щодо оформлення договору реструктуризацiї можна в абонентському вiддiлi КП "Днiпроводоканал", - ще раз пояснює Юрiй Гамазинський.
З 1 сiчня мiж споживачами та "Днiпроводоканалом" пiдписанi 362 договори реструктуризацiї на 7,3 млн. грн.

Прочитано 119 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: